Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стела героям АТО — у вигляді хреста і соняшників

  • 13.09.2017, 20:44
  • 1 564

Пам’ятний знак на Львівщині освятили патріархи УПЦ КП.

Стела героям АТО — у вигляді хреста і соняшників
Стела героям АТО — у вигляді хреста і соняшників

У середу у селі Карачинів Яворівського району на Львівщині урочисто відкрили та освятили пам’ятний знак (cтелу) Героям Небесної сотні та бійцям АТО, Героям у визвольних змаганнях з Московією. Освятили пам’ятник Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет, Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Високопреосвященний Димитрій. У події взяли участь воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, учасники Революції гідності і воїни АТО.

Сільський голова Вороцівської сільської ради Ірина Перун розповіла: “Ідея спорудження такого знака належить громаді. Над стелою працювали громади з усіх п’яти сіл, які входять до складу Вороцівської сільради. Із фінансами допомогли і благодійники. Пам’ятний знак постав у вигляді хреста і соняшників. Хрест символізує муки і терпіння, які переживає Україна, а соняшники - відродження країни. Робота кипіла від Великодніх свят. Долучилося багато людей, зокрема, атовці. Мешканці села, які були в АТО, на щастя, повернулися живі. Громада активно допомагає воїнам на сході України, відправляє допомогу”. Автор пам’ятника - Олег Бонковський, два сини якого рік часу воювали на сході України. Сільська рада виділила земельні ділянки майже ста учасникам АТО.

Патріарх Філарет вручив сільській голові Вороцівської сільської ради Ірині Перун орден Святої Варвари. “Ми освятили цей хрест на пам’ять воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу, батьківщину, - сказав Патріарх. - Назавжди збережемо в пам’яті їхні імена. Агресор думав, що зможе перемогти українську державу і знову натягнути на нас своє ярмо. Але йому це не вдалося. Дивлячись на цей хрест, усвідомлюємо, що незабаром будемо святкувати перемогу над нашим супротивником”.

Візит Патріарха Філарета на Львівщину триває від 13 вересня. Патріарх та владика Димитрій із міським головою Львова Андрієм Садовим вшанували пам’ять новітніх Героїв на Личаківському кладовищі. Заплановано літургію на цілющому джерелі присілка Заглина біля села Монастирок на Жовківщині.

Фото Ярини ЯРЕМИ

Яворівський район, Львівська область

Схожі новини