Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волкер відреагував на ситуацію з Саакашвілі: «Порошенку слід зайнятися управлінням Україною»

  • 13.09.2017, 13:53
  • 1 415

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що колишній очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі має право на публічний судовий розгляд питання про втрату українського громадянства.

Відео із заявою спецпредставника США сам Саакашвілі опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Україна — країна, у якій діє верховенство права. Будь-хто, до прикладу, колишній президент Саакашвілі, має право на слухання справи в українському суді. Сподіваюся, що припиниться ескалація політичної драми, і всі зосередяться на правовому врегулюванні. Це для України не менш важливо, ніж боротьба з корупцією та економічні реформи", — заявив спецпредставник США.

За його словами, Україна має бути сильною країно: як у економічному, так і у демократичному плані, яка поборить, в тому числі, і російську агресію.

Відтак він би порадив Президенту України Петру Порошенку, сфокусуватися на питанні верховенства права, укріпленні інституцій і власному управлінні державою.

"Для того, щоб Україна стала успішною країною слід вирішити багато питання та запровадити велику кількість реформ", — додав Волкер.

Схожі новини