Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Французи протестують проти трудової реформи Макрона

  • 12.09.2017, 16:58
  • 1 108

У Франції починаються акції протесту проти запланованих урядом Макрона трудових реформ

Про це повідомляє Le Figaro.

Акції протесту організував профсоюз CGT, він є другим за величиною у Франції. По всій країні зареєстрували понад 180 заявок на проведення демонстрацій.

В акції протесту візьмуть участь співробітники залізничної компанії SNCF, зокрема робітники системи швидкісних приміських поїздів (RER). Вони обслуговують Париж і його передмістя. Через це кількість потягів на цій лінії зменшили в два рази.

Трудова реформа була однією з найголовніших передвиборчих обіцянок Макрона. Він обіцяв збільшити кількість робочих місць та країну більш конкурентоспроможною.

Реформи передбачають спрощення механізму звільнення співробітників та децентралізацію переговорів між роботодавцями і працівниками в невеликих фірмах.

Також пропонують встановити ліміт для компенсацій за помилкове звільнення. Завдяки цьому, у компаній більше не буде загрози непередбачуваних збитків, які наразі визначаються рішенням арбітражного суду.

Запропоновані реформи скасовують вимогу погоджувати масові скорочення у великих компаніях з розміром їх глобальної прибутку. Натомість їм дозволять звільняти працівників на основі показників прибутковості всередині країни.

Схожі новини