Передплата 2024 ВЗ

Парламент Великої Британії схвалив білль про скасування законів ЄС

  • 12.09.2017, 12:51
  • 1 088

Тепер проект закону перейде на розгляд комітетів Палати громад.

Палата громад парламенту Великої Британії в ніч на вівторок, 11 вересня, проголосувала в другому читанні за законопроект про скасування законів Євросоюзу. За ухвалення білля про скасування законів ЄС проголосували 326 депутатів, проти висловилися 290, повідомляє агентство Reuters.

Проти білля проголосувала опозиційна Лейбористська партія. При цьому сім депутатів від головної опозиційної сили країни, проігнорувавши вказівку лідера партії лейбористів Джеремі Корбін щодо голосування, підтримали білль.Тепер проект закону перейде на розгляд комітетів Палати громад.

Прем'єр-міністр Тереза Мей назвала ухвалення білля історичною подією. «Хоча попереду ще багато треба зробити, це рішення означає, що ми можемо просуватися вперед у переговорах, маючи тверду для цього підставу, і ми продовжуємо закликати депутатів, які представляли всі британські партії, працювати разом для підтримки цього життєво важливого законопроекту», - сказала Мей.

Напередодні голосування по біллю про Brexit, 9 вересня, в центрі Лондона відбувся марш противників виходу Великої Британії з ЄС. За оцінками організаторів, в акції взяли участь від 10 до 15 тисяч людей на початку, кількість демонстрантів зросла до 50 тисяч по ходу маршу. Поліція не надала даних про кількість учасників.

Раніше комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер заявив, що у Єврокомісії наполягають, аби Велика Британія виплачувала Брюсселю гроші за Brexit до 2023 року.

Схожі новини