Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кубки Ярослава Пастернака поїхали до Ужгорода та словацького Бардейова

  • 11.09.2017, 20:10
  • 987

У Львові завершився XIV Міжнародний юнацький турнір з баскетболу, присвячений пам’яті журналіста «Високого Замку» Ярослава Пастернака.

Кубки Ярослава Пастернака поїхали до Ужгорода та словацького Бардейова
Кубки Ярослава Пастернака поїхали до Ужгорода та словацького Бардейова

Наш побратим багато уваги приділяв розвитку аматорського і дитячого спорту, і з вдячності за це його представники щороку проводять футбольний і баскетбольний турніри.

Змагання юних гуЛліверів організовує обласна дитячо-юнацька спортивна школа, колектив якої, зокрема її старший тренер Зеновій Курса, 14 років тому виступили ініціаторами цього турніру. Для участі у змаганнях, які тривали три дні, крім господарів, прибули юні баскетболісти з Києва, Ужгорода, Івано-Франківська, Сокаля, а також спортсмени з м. Бардейова (Словаччина) і юнацької збірної Підкарпатського воєводства (Польща). Чимало колишніх учасників цього меморіалу нині виступають у професійних командах, стали тренерами.

Баскетбольні баталії на майданчиках ОДЮСШ були видовищними, безкомпромісними. Головні нагороди серед юнаків здобули представники Ужгорода, друге місце — у гостей з Підкарпатського воєводства, третє — у львів’ян. У дівчат найкраще виступили юні баскетболістки з Бардейова, вони випередили суперниць зі Сокаля та Івано-Франківська.

Незалежно від зайнятого місця, кожна команда отримала нагороди, сувеніри. На юних баскетболістів з-за кордону, крім кубків, медалей, індивідуальних призів, чекали цікаві екскурсії старовинним Львовом у “Чудо-поїзді”.

Коментар для «ВЗ»

Ладіслав МОЙДІС,

шеф-тренер команди з м. Бардейов (Словаччина)

Для нас надзвичайно приємно було побувати на цьому турнірі. Найголовніший його результат — зміцнення дружби. Наші діти зустрілися, приємно поспілкувалися, відпочили, пізнали вашу гостинну країну. Ми не відчували жодних кордонів. Це додавало радості у наші серця. Спорт єднає людей! Дехто у Словаччині думає, що Україна за рівнем свого розвитку, за відсталістю схожа на Єгипет. Мій тренер Станіслав, який вперше побував тут, відразу побачив, що у вас зовсім інше життя.

Фото Володимира ТЕНЕТКА

Схожі новини