Передплата 2024 «Добрий господар»

«Міс УТОС Львівщини» Оксана Винницька: «У житті я звикла перемагати»

  • 11.09.2017, 19:48
  • 2 178

Відбувся перший конкурс незрячих красунь.

«Міс УТОС Львівщини» Оксана Винницька: «У житті я звикла перемагати»
«Міс УТОС Львівщини» Оксана Винницька: «У житті я звикла перемагати»

Одинадцять дівчат дефілювали у вишиванках, демонстрували дивовижні зразки своїх хобі та ерудицію під час першого експериментального конкурсу “Міс УТОС Львівщини — 2017”. Зала бібліотеки Українського товариства сліпих була переповнена охочими спостерігати за шоу. Кореспондент «Високого Замку» була у складі журі цього унікального конкурсу.

За словами організаторки конкурсу, голови Львівської обласної організації УТОС Любові Кукурузи, його мета — привернути увагу до людей, які потребують нашої уваги.

Конкурсантки зі Львова та області декламували вірші, співали пісні, показали вироби, виготовлені власноруч із бісеру, а також в’язані речі. Журі та присутніх вразило, як можна вишивати бісером чи в’язати, будучи незрячим. А тут ювелірна робота! Одна з учасниць, Тетяна Франц із Сокальського району, бісером почала займатись кілька років тому, коли втратила зір. Скільки робіт за цей час створила, порахувати годі. Ще вразила усіх своїм українським національним костюмом: “Сорочка — мамина, а спідниця — ще від бабусі”.

Оксана Трифоненкова зі Львова здобула вищу освіту, має двох чарівних діточок. Тетяна Герасійка народилася у Калуші, але зараз львів’янка. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, а потім УКУ. Можена Люкс-Василик — приїхала з Польщі, де закінчила Ягеллонський університет, одружилася із львів’янином. Тішить свою родину кулінарними шедеврами. Ліля Яценко із села Градівка Городоцького району зачарувала усіх своїм співом. Вона — солістка гурту “Оріон”, який виконує весільну музику.

Корону “Міс” віддали Оксані Винницькій. Думка журі збіглася із думкою глядачів, які віддали їй титул “Міс глядацьких симпатій”. Ця молода та вродлива дівчина живе у славному Франковому селі Нагуєвичі на Дрогобиччині. Вона — талановита та творча особистість, поетеса, композитор, у своєму творчому доробку має кілька книжок та аудіозбірок, часто виступає на різних заходах. Окрім того, працює волонтером у Дрогобицькому Карітасі УГКЦ, де надає психологічну допомогу всім, хто її потребує. Каже: “Мені подобається допомагати людям тим, чим можу, — словом”. А ще Оксана готує сольний благодійний концерт, який незабаром відбудеться у кінопалаці імені Олександра Довженка на Сихові.

Голова журі, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Львівської обласної ради Михайло Гичка сказав: «Наші красуні — такі ж, як ми — допомагають оточуючим, радіють перемогам і переживають негаразди, вміють і працювати, і відпочивати. І почуття у них такі ж, хоча, можливо, навіть дещо відвертіші, загостреніші та чесніші. Наша небайдужість — їхня можливість жити повноцінним життям».

Фото автора

Схожі новини