Передплата 2024 ВЗ

У Львові почали досліджувати можливість будівництва канатної дороги на Високий замок

  • 11.09.2017, 19:20
  • 1 379

У парку Високий замок розпочались археологічні розкопки на місці, де заплановане будівництво станцій та опор майбутньої канатної дороги.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, зараз також триває розробка проекту утримання та реконструкцій парку та розробка історико-містобудівного обґрунтування ділянки, де планують зводити канатну дорогу.

Це підготовчі роботи передують оголошенню інвестиційного конкурсу на будівництво канатної дороги. Директор ЛКП «Зелений Львів», яке є замовником виконання цих досліджень, Богдан Москвяк у коментарі ZAXID.NET уточнив, що усі роботи мають завершитись до кінця року.

«Дуже рано говорити про реалізацію проекту, поки ми досконало не вивчимо цю ситуацію. Ці дослідницькі роботи покажуть, чи немає ніяких підводних каменів. Якщо все буде нормально, то наступного року ми зможемо оголосити інвестиційний конкурс. Зараз буде відомо приблизний маршрут канатної дороги, інформація зараз є надто сира, щоб говорити про якусь конкретику», — розповіла ZAXID.NET начальниця управління та проектів ЛМР Ольга Сивак.

Після остаточного визначення місця розташування станцій канатної дороги будуть укладені угоди на проведення інженерно-геологічних вишукувальних робіт. Додамо, що археологічні дослідження проводить «Рятівна археологічна служба», проект утримання та реконструкції парку Високий замок розробляє НУ «Львівська політехніка», а історико-містобудівне обґрунтування для будівництва канатної дороги розробляє ПП «Белзький мур».

Схожі новини