Передплата 2024 «Добра кухня»

До інфекційної лікарні у Львові з кашлюком потрапила вся сім’я

  • 11.09.2017, 19:02
  • 1 109

Разом з немовлям госпіталізували маму, батька і дідуся.

Наприкінці минулого тижня до Львівської обласної інфекційної лікарні потрапила вся родина зі Львова. Спочатку звернулася мама з немовлям. Дитині дошкуляв сильний кашель. У них діагностували інфекційне захворювання — кашлюк. Згодом до лікарні госпіталізували батька і дідуся. Про це ZAXID.NET повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

У найважчому стані перебував батько. Саме він, за словами Наталії Тімко, перший захворів на кашлюк, а від нього заразилися інші члени родини. Де чоловік міг підхопити інфекцію, невідомо. Пацієнти не відразу зрозуміли, що це кашлюк, думали, що вірусне захворювання, аж допоки не почалися спазматичні напади кашлю, які найбільше дошкуляли вночі. Причому напади були такої сили, що хворі просто задихалися.

У випадках, коли кашлюк протікає дуже важко, хворим конче потрібний кисень. На щастя, зараз у лікарні є кисневий концентратор, який у липні закупили на гроші небайдужих львів’ян на мешканців області. Зараз саме цей апарат допомагає дихати главі родини.

Стан інших двох дорослих і немовляти на даний час, за словами Наталії Тімко, поступово нормалізується. Малюк, на жаль, не був вакцинований від кашлюка.

За 8 місяців цього року на Львівщині на кашлюк захворіло 212 осіб, серед яких — семеро дорослих. Серед дітей найчастіше хворіють малюки до року і віком від одного до чотирьох років.

Схожі новини