Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Бориславі запрацювала найпотужніша в Україні дахова сонячна електростанція

  • 10.09.2017, 14:31
  • 1 638

У суботу, 9 вересня, у місті Борислав на Львівщині відкрили нову сонячну електростанцію ТОВ «Синтез Солар». Електростанція складається із двох - наземної та дахової, яка на сьогодні є найпотужнішою в Україні.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

За інформацією директора ТОВ «Синтез Солар» Юрія Пасічника, наземна електростанція має загальну потужність — 326,12 кВт, а дахова — 1,114 МВт.

«Задум створити сонячну електростанцію в мене виник приблизно два роки тому. Почав читати інформацію в інтернеті, відтак поступово, звісно не без помилок, вдалось створити шедевр. Тут знаходиться 4600 панелей. Наземна електростанція має загальну потужність — 326,12 кВт, дахова — 1,114 МВт. Річна загальна генерація буде становити приблизно — 1,4 млн кВт/год», — розповів він.

Створення сонячної електростанції тривало близько двох років. Станція оснащена сонячними модулями та інверторами китайського та німецького виробництва.

Новостворену станцію урочисто запустили в роботу власник підприємства разом із головою Львівської облдержадміністрації Олегм Синюткою та міським головою Борислава Ігорем Яворським під час свята міста, якому цього року виповнилося 630 років.

«Якщо говорити глобально, то сонячна електростанція — це енергетична незалежність держави. Якщо ж говорити інтересами області — то це і додаткові робочі місця, і виробничі потужності. Тому що окрім самих колекторів, все інше виробництво зосереджене на території України. І звичайно, це сучасні модерні технології з яких найприємніше те, що тут у Бориславі є найбільша сонячна дахова електростанція і ми направду цим пишаємося», — заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Схожі новини

Читайте також

26.01.2024

Ніхто в Бориславі такого укриття не має

Історія ця почалась ще торік. Ставши переможцем оголошеного Благодійним фондом «Посмішка ЮА» конкурсу за правилами проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення основних потреб та потреб захисту постраждалих від конфлікту та переміщених дітей і їхніх сімей в Україні» Бориславський ЗЗСО № 3 єдиний на Дрогобиччині отримав фінансування на проведення комплексного ремонту свого укриття. Орієнтовна вартість проєкту — 1 млн 800 тис. грн