Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тернополянам через борги відключили гарячу воду

  • 08.09.2017, 20:41
  • 906

Жителі міста заборгували тепловикам ₴34 млн.

В Тернополі з 4 вересня комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» відключило гарячу воду через заборгованість мешканців.

Як повідомила прес-служба Тернопільської міськради, жителі міста заборгували тепловикам 34 млн грн, що призвело до неможливості «Тернопільміськтеплокомуненерго» розраховуватися з «Нафтогазом» за спожитий газ. При цьому, як пояснили тепловики в коментарі ZAXID.NET, станом на 27 липня заборгованість населення за гарячу воду була ще більшою і становила 37 млн 900 тис. грн.

«Тернопіль — одне з небагатьох міст, яке подавало гарячу воду населенню впродовж травня-липня. Також через велику заборгованість підприємство не мало встановленого ліміту газу від НАК «Нафтогазу України» у серпні та вересні. У випадку ж, якщо підприємство буде брати газ з систем без ліміту, то його ціна буде вдвічі більшою. «Тернопільміськтеплокомуненерго» працює над вирішенням питання з отриманням ліміту за газ та одночасно просить населення розрахуватися за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, щоб якнайшвидше включити гаряче водопостачання у домівках тернополян», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини