Передплата 2024 ВЗ

Юні «гуллівери» виборюють кубки Ярослава Пастернака

  • 08.09.2017, 10:59
  • 890

Кожної осені в останні чотирнадцять років у Львові відбувається міжнародний юнацький турнір з баскетболу пам’яті журналіста газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака.

У такий спосіб спортивні таланти та їхні наставники віддають данину шани великому професіоналові своєї справи, який на сторінках «ВЗ» серед інших тем піднімав питання фізичної культури, пристрасним словом підтримував майбутніх зірочок, відкрив для загалу не одного майстра. Нинішні змагання, які розпочинаються 8 вересня і триватимуть три дні, ще раз нагадають нам про подвижника на ниві журналістики і спорту.

З ініціативою проводити баскетбольний меморіал Я. Пастернака виступив колектив обласної дитячо-юнацької школи, зокрема її тренер Зеновій Курса, на плечі якого лягають всі організаційні клопоти. На майданчику ДЮСШ у Стрийському парку і пройдуть баталії юних «гулліверів». Крім господарів, за кубки, медалі, індивідуальні призи позмагаються залюблені у баскетбол юнаки та дівчата з Києва, Ужгорода, Івано-Франківська, Сокаля, а також зарубіжні команди. Гості приїхали з Польщі (представлятимуть збірну Підкарпатського воєводства), а також — зі словацького міста Бардейов. У попередні роки наші сусіди не раз везли додому нагороди, сподіваються завоювати їх і тепер. Для приїжджих учасників турніру передбачено широку культурну програму.

Меморіал Ярослава Пастернака міцно прописався у спортивному календарі Львівщини. Колишні його учасники грають у командах майстрів, уже самі тренують юну зміну. Як завжди, на змагання прийдуть рідні, друзі, шанувальники творчості цієї непересічної людини.

Фото з архіву «ВЗ»

Схожі новини