Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У мережі оприлюднили рейтинг найбільш гостинних країн світу

  • 07.09.2017, 20:28
  • 1 522

Коморські острови виявилися однією з найбільш гостинних держав світу, а Україна опинилась на 48-му місці.

Коморські острови, які знаходяться в Індійському океані, очолили рейтинг з 103 позицій, який складався на підставі даних про те, яку кількість іноземних громадян конкретна держава може пустити без візи, оформити їм візу після прибуття або ж видати електронний дозвіл на в'їзд. Відповідний рейтинг найбільш гостинних країн світу оприлюднений на порталі Passport Index.

Так, на Коморах полегшеним візовим режимом можуть скористатися жителі всіх 198 країн світу. Першу сходинку також посіли Кот-д'Івуар, Мадагаскар, Мальдіви, Мавританія, Мозамбік, Сейшели, Уганда.

На другій сходинці опинились Кабо-Верде і Домініка, де полегшений порядок відвідування діє для громадян 197 країн, а замикає трійку Палау з показником у 196 держав.

Україна з показником у 96 країн опинилася на 48-му місці разом з Ізраїлем і Чорногорією, а РФ посіла 82-ге місце з показником 42 країни.

У першу десятку також потрапили Макао (спеціальний район КНР), Сент-Вінсент і Гренадини, Камбоджа, Непал та Еквадор.

Останнє місце між собою розділили Афганістан, Північна Корея, Сомалі, Сирія та Туркменістан, які нікому в світі не надають право безвізового в'їзду.

Схожі новини