Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Слідчий СБУ шантажував власницю стрип-клубу у Львові компрометуючим відео

  • 07.09.2017, 17:48
  • 2 543

Жінка віддала шантажистові BMW X5 свого чоловіка.

Старший оперуповноважений СБУ Львівщини Ігор Масик шантажував власницю стрип-клубу Bristol Наталію Клок компрометуючим відео. Правоохоронець вимагав у жінки 10 тис. доларів США та автомобіль BMW X5, погрожуючи створити проблеми закладу. Наприкінці серпня суд арештував працівника СБУ на два місяці з правом внесення застави у розмірі 1 млн грн.

Як повідомило 7 вересня антикорупційне видання «Наші гроші. Львів», йдеться про Ігоря Масика, якого 22 серпня затримали на хабарі у 10 тис. доларів. У судових матеріалах цієї справи вказано, що Ігор Масик хотів отримати BMW X5, що належить чоловіку власниці клубу Bristol у центрі Львова. Цікаво ще й те, що цей чоловік, за інформацією «Наших грошей. Львів» працює інспектором патрульної поліції Львова.

В оприлюдненій 31 серпня ухвалі суду вказано, що вночі 14 серпня капітан СБУ Ігор Масик зустрівся в клубі Bristol на просп. Свободи, 19 із власницею закладу Наталією Клок.

«У ході зустрічі за допомогою ноутбука він продемонстрував жінці компрометуючі відеозаписи з вигаданими подіями для створення враження, що вона причетна до вчинення протиправних дій. Після цього чоловік висловив вимогу про передачу йому грошових коштів за непритягнення її до кримінальної відповідальності правоохоронними органами», — йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Львова.

Жінка погодилась на умови Ігоря Масика. Після цього він ще кілька разів зустрівся із підприємицею і домовився про отримання BMW X5 вартістю близько 486 тис. грн.

Автомобіль мали перереєструвати на знайомого Ігоря Масика, який, як випливає із матеріалів слідства, не знав про шантаж. Цей чоловік 22 серпня зустрівся із підприємицею та її чоловіком у Регіональному сервісному центрі МВС, де й підписав документи про перереєстрацію на себе авто. Цього ж дня він уклав із власницею Bristol та її чоловіком договір купівлі/продажу, в якому було вказано, що він придбав джип BMW X5 за майже 486 тис. грн. Однак грошей за автомобіль, згідно домовленостей, ніхто не платив.

Того ж дня ввечері прес-центр СБУ повідомив про затримання Ігоря Масика на хабарі у 10 тис. доларів.

«Правоохоронці встановили, що старший оперуповноважений вимагав 10 тис. доларів та перереєстрацію елітного авто від власника одного з львівських розважальних закладів. У таку суму капітан оцінив вирішення питання щодо закриття відкритого кримінального провадження та забезпечення подальшої безпроблемної роботи закладу», — розповіли у прес-службі СБУ.

Покарання працівнику СБУ за вимагання та хабар ще не визначили. Наразі суд обрав Ігорю Масику запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту, втім, він може вийти з СІЗО, сплативши заставу 1 млн грн.

Зазначимо, Ігор Масик фігурував у скандалі за участі народного депутата Володимира Парасюка. У вересні 2015 року ГПУ звинуватила Володимира Парасюка у викраденні Ігоря Масика. Хоча сам Парасюк заявляв, що Ігор Масик вимагав від керівника Жовківського лісового господарства щомісячну плату за невідкриття справ, через що нардеп вирішив особисто доставити правоохоронця до головного управління СБУ Львівщини.

Схожі новини