Передплата 2024 ВЗ

Спроба путчу в Чорногорії: організаторами назвали співробітників розвідки РФ

  • 07.09.2017, 08:30
  • 990

Прокуратура Чорногорії звинуватила двох російських розвідників в організації і координації спроби державного перевороту в Чорногорії із сусідньої Сербії.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Сьогодні відновилося слухання справи щодо спроби путчу у 2016 році і обвинувачення вперше оприлюднило докази про те, що Кремль планував скинути прозахідний уряд в Чорногорії.

Двоє громадян Росії - Едуард Шишмаков та Володимир Попов, які є співробітниками військової розвідки ГРУ РФ, звинувачуються в тому, що вони стояли за группою громадян Сербії і Чорногорії, які планували вбити тодішнього прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Шишмаков і Попов перебувають в розшуку, їх судять заочно. Дванадцятьох інших обвинувачених, серед яких лідери опозиційного Демократичного фронту Андрій Мандіч та Мілан Кнезевич, звинувачують в "членстві у злочинній організації" з метою "вчинення терористичних актів" та підриву конституційного ладу.

Росія заперечувала причетність до спроби путчу, хоча Москва підтримує Демократичний фронт та інші опозиційні групи, які виступають проти членства в НАТО та за посилення зв'язків з Кремлем.

Схожі новини