Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна і Японія погодили спільну позицію щодо КНДР

  • 05.09.2017, 12:08
  • 687

Розмова очільників МЗС обох країн відбулася у телефонному режимі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і очільник МЗС Японії Фуміо Кисида провели телефонні перемовини щодо спільної позиції у відношенні до КНДР. Про це очільник українського МЗС повідомив у Тwitter у вівторок, 5 вересня.

"Відбулася дружня телефоннна розмова з МЗС Японії. Головна тема - спільна позиція щодо КНДР. З нетерпінням чекаю візиту японського колеги до Києва", - написав Клімкін.

Нагадаємо, 4 вересня Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву щодо ядерного випробування КНДР. У заяві зазначили, що останні дії Пхеньяну розцінюються як свідомий, авантюрний і провокативний крок.

3 вересня в КНДР заявили, що успішно випробували водневу бомбу. Шосте випробування ядерної зброї, яке здійснив

Пхеньян, викликало бурхливу реакцію з боку міжнародної спільноти, яка засудила дії КНДР та оголосила про наміри посилити економічні санкції стосовно цієї країни. Після ядерного випробування сусідня до КНДР Південна Корея провела військові навчання у відповідь, під час яких було відпрацьоване завдання ударів за допомогою балістичних ракет по місцях зосередження ядерних засобів ураження Північної Кореї.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Меттіс пригрозив, що його країна дасть "масовану військову відповідь" у разі, якщо Північна Корея здійснить атаку на США або будь-якого з їхніх союзників.

Згодом агентство Yonhap news з посиланням на інформацію Національної розвідувальної служби (NIS) Південної Кореї повідомило, що КНДР може запустити міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) у напрямку північної частини Тихого океану після свого шостого ядерного випробування.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини