Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія вирішила внести резолюцію до Радбезу ООН щодо розміщення миротворців на Донбасі

  • 05.09.2017, 11:05
  • 991

Путін вважає, що це піде на користь "вирішенню проблеми на сході України".

Росія внесе в Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ. Відповідне розпорядження президент РФ Владімір Путін доручив МЗС РФ, повідомляє російський "Інтерфакс".

З його слів, розміщення сил ООН піде на користь "вирішенню проблеми на сході України". "Наявність миротворців, навіть можна сказати не миротворців, а тих людей, які забезпечують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречним і не бачу тут нічого поганого. Навпаки, вважаю, що це пішло б на користь", - сказав Путін у вівторок, 5 вересня, на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС.

За словами російського президента, мова може йти "тільки про функції забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ".

"Друге - ці сили повинні знаходитися на лінії розмежування, а не інших територіях. Третє - рішення цього питання має відбутися не інакше, як після розведення сторін і відведення важкої техніки, і це не може бути вирішено без прямого контакту з представниками самопроголошених республік, "ДНР" і "ЛНР", - сказав Путін.

Варто зазначити, ще кілька днів тому постійний представник Росії в ООН Василь Небензя назвав ідею України про введення миротворчого контингенту на Донбас зривом Мінських угод.

"Це така спроба створити видимість мисленнєвого процесу щодо нового формату і тим самим продовжувати не виконувати ясний і чіткий діючий план врегулювання, який зафіксований в мінських угодах", - сказав Небензя.

"На сьогодні у нас є тільки два формати, в яких обговорюється врегулювання в Україні, - це "нормандський формат і контактна група" , - зазначив Небензя.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко у вересні​ планує презентувати ідею введення миротворців на Донбас на сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку.

Схожі новини