Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівський театр ім. Лесі Українки очолила Ольга Пужаковська

  • 04.09.2017, 19:17
  • 1 179

За результатами конкурсу на посаду художнього керівника-директора львівського театру ім. Лесі Українки, що відбувся 4 вересня, театр очолить Ольга Пужаковська.

Вона з 2012 року є менеджером проектів ЛММГО «Мистецька майстерня "Драбина"», з березня до червня 2017 року — головний адміністратор театру ім. Лесі Українки, працювала головною спеціалісткою відділу культури по охороні об’єктів культурної спадщини Рахівської райдержадміністрації.

Загалом на цю посаду претендувало п’ять кандидатів. Оскільки посада передбачає суміщення посад художнього керівника та директор, перед кандидатами постають задачі й художнього, і господарського плану.

Відповідно до закону кандидати презентували програму розвитку театру на рік та на п’ять років.

Ольга Пужаковська вважає важливим налагодити комунікації у колективі, організувати наради та щомісячні звіти. Ольга планує провести анкетування серед працівників театру, щоб точніше визначити пріоритетні зміни. Вона планує так перерозподілити обов’язки, щоб оптимізувати роботу театру.

Щодо проблем із приміщенням, то першочерговими вона назвала необхідність відремонутувати опалення, каналізацію та дах. Також Пужаковська планує облаштувати фойє та інші простори театру, щоб глядачі почувалися комфортніше.

Також вона планує розробити рекламну стратегію до кожної вистави та залучати до театру додаткові кошти. Щодо творчості, то головним вона вважає сформувати художньо-постановочну частину, яка займатиметься відновленням старих та створенням нових вистав.

Ольга Пужаковська бачить майбутній репертуар у точних відсотках: 20% - високобюджетні великі вистави, 60% - вистави для масового глядача, які забезпечать театру заробіток, 20% - експериментальні вистави. У більш віддалених планах — міжнародний театральний фестиваль.

«Я не планую змінювати напрямок театру, а планую розвивати його як молодіжний та сучасний», - говорить вона.

Схожі новини