Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські рятувальники проведуть спільні навчання із США

  • 04.09.2017, 17:18
  • 1 287

Упродовж трьох днів відпрацьовуватимуться три модулі сценарію з реагування на аварію на АЕС.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій заявили про проведення у вівторок, 5 вересня, спільних українсько-американських командно-штабних навчань з реагування на надзвичайну ситуацію стосовно аварії на відокремленому підрозділі «Запорізька АЕС» НАЕК «Енергоатом». Про це повідомляє прес-службі ДСНС.

Захід організовують ДСНС за підтримки експертів Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США.

У навчаннях візьмуть участь фахівці апарату ДСНС України, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, центральних і місцевих органів влади України та державних установ (підприємств), а також експерти з Державного департаменту, Агентства зменшення загрози Міністерства оборони та Федерального агентства з надзвичайних ситуацій США.

«За результатами навчань буде визначено рівень готовності та здатності центральних та місцевих органів виконавчої влади до ліквідації наслідків аварії на атомній електростанції, а також їх взаємодія», — йдеться в повідомленні.

Протягом трьох днів учасники відпрацюють три модулі сценарію з реагування на аварію на АЕС.

Перший модуль передбачає загальний огляд реагування на радіаційну аварію. Другий стосується першочергових заходів реагування та пом’якшення наслідків, що вживаються на державному рівні. Під час відпрацювання третього модулю, передбачений розгляд питань тимчасового відселення населення із зони НС, дезактивації території, будівель, споруд, збирання та захоронення радіоактивних відходів, соціального захисту постраждалих від НС, моніторингу радіоактивного забруднення довкілля, аналізу впливу на економіку та інфраструктуру, а також визначення проміжних та довгострокових питань відновлення, їх результатів та необхідних ресурсів.

За інформацією, головним завданням подібного заходу є підвищити рівень готовності та навичок керівників державних органів стосовно прийняття оперативного рішення під час ліквідації наслідків можливої аварії національного рівня на АЕС.

Нагадаємо, 25 травня в Запорізькій області відбулися наймасштабніші командно-штабні навчання рятувальників за останні 10 років.

У липні НАТО передало Держслужбі України нове сучасне обладнання, вартість якого становить 64 тисячі гривень.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини