Передплата 2024 «Добрий господар»

Чубаров закликає світ зупинити тероризм у М’янмі та агресію РФ проти України

  • 04.09.2017, 11:02
  • 939

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповсюдив заяву, в якій вимагає від міжнародних організацій зупинити «державний тероризм, розв'язаний урядом М'янми проти власних громадян, що сповідують Іслам», та «військову агресію Росії проти України».

Про це повідомляє Крим Реалії.

"Державний тероризм, розв'язаний урядом М'янма проти власних громадян, що сповідують Іслам, як і військова агресія Росії проти України мають бути зупинені, а політики і посадовці, які здійснювали їх, засуджені міжнародним судом!", - йдеться у заяві Чубарова.

Він підкреслив, що у республіці М'янма, більшість жителів якої буддисти, мусульмани-рохінджа, за заявами, зазнають утисків з боку місцевої влади. Понад 75 тисяч представників цієї народності останнім часом були вимушені втекти з країни. За останній тиждень жертвами зіткнень між буддистами і мусульманами у М'янмі стали понад 400 осіб.

Чубаров нагадав про становище кримських татар в анексованому Криму.

"Незаконні обшуки у будинках і арешти кримських татар, заборона діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та судові переслідування його членів і активістів кримськотатарського національного руху, масове заселення Криму російським населенням, яке ввозиться з території материкової Росії, поспішна споруда на усій території Криму релігійних символів однієї конфесії всупереч інтересам та правам віруючих інших конфесій, є гібридними формами пригнічення російським окупаційним режимом кримськотатарського народу", - вказав Чубаров і заявив про необхідність деокупації Криму.

Схожі новини