Передплата 2024 «Добрий господар»

Мей погодиться заплатити ЄС 54 мільярди євро за Brexit

  • 03.09.2017, 20:11
  • 853

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей має намір схвалити виплату так званого "рахунку за Brexit" Брюсселю у розмірі до 54 мільярдів євро (50 мільярдів фунтів стерлінгів) задля того, щоб врешті розпочати торгові переговори з ЄС.

Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на джерела.

За даними видання, британський уряд обговорює план виплат Брюсселю від 7,6 до 18,5 млрд євро на рік протягом трьох років після виходу з ЄС, перш ніж припинить прямі виплати в казну Євросоюзу до проведення загальних виборів 2022 року.

За неофіційною інформацією, Брюссель вимагав від Лондона виплатити суму в розмірі 100 мільярдів євро, однак Британія до останнього відмовлялась. Як відзначає джерело, позиція Лондона на переговорах з ЄС значно послабилась після того, як консерватори на чолі з Мей втратили абсолютну більшість в парламенті.

Як стверджує видання, Мей збирається погодити виплати ЄС після партійної конференції консерваторів у жовтні. До цього часу плану не розголошують, остерігаючись критики, зокрема, євроскептиків, які виступають проти будь-яких виплат.

Схожі новини