Передплата 2024 «Добра кухня»

У Румунії пройде референдум про заборону легалізації одностатевих шлюбів

  • 03.09.2017, 16:53
  • 765

Правляча Соціал-демократична партія Румунії сподівається організувати восени референдум про внесення змін до Конституції, що зроблять неможливим легалізацію одностатевих шлюбів у країні.

Про це заявив голова партії Лівіу Драгнеа, повідомляє Reuters.

"Відомо, що ми рішуче налаштовані щодо цього. Ми маємо намір урешті-решт організувати цієї осені референдум щодо зміни сімейного розділу", - сказав Драгнеа.

Йдеться про визначення у Основному законі шлюбу, як союзу винятково чоловіка та жінки. Чинна редакція конституції не уточнює статі подружньої пари.

Ідея провести референдум із цього питання виникла після того, як недержавна організація "Коаліція за родину" зібрала минулого року 3 млн підписів на підтримку плебісциту.

За румунським законодавством згоду на внесення будь-яких змін до конституції має дати парламент, після чого пропоновані зміни ще мають отримати схвалення на всенародному референдумі.

Reuters додає, що в Румунії дуже мало політиків, які публічно підтримують одностатеві шлюби або громадянське партнерство. Відомим винятком є президент країни Клаус Йоганіс, який за походженням є німцем. Він стверджує, що сам є представником етнічної та релігійної меншини, тому підтримує толерантність й відкритість до інших, відкидаючи релігійний фанатизм та ультиматуми.

Схожі новини