Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перша партія американського вугілля повинна прибути у вересні

  • 03.09.2017, 11:27
  • 761

Минулого тижня з порту американського міста Балтімор вийшло судно з 62 тисячами тонн енергетичного вугілля, яке повинно прибути в український порт "Южний" до середини вересня.

Про це в інтерв'ю DT.ua розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Валерій Чалий.

"Згідно з умовами контракту до кінця року можна очікувати поставку 700 тис. тонн антрацитового енергетичного вугілля з США. Було заплановано, що обсяг першої поставки становитиме 85 тис. тонн. Але відправникам вдалося швидко знайти трохи менше судно на 62 тис. тонн, при завантаженні якого я був присутній разом з американськими високопосадовцями", - заявив Чалий.

"Судно з американським вугіллям ще минулого тижня вийшло з порту м. Балтімор, буде йти орієнтовно три тижні, отже, десь ближче до середини вересня можна очікувати його прибуття в порт "Южний", - розповів дипломат.

За його словами, повною інформацією про постачання в Україну наступних партій антрацитового вугілля володіє "Центренерго".

"Те, що нам відомо, - наступна партія вугілля повинна бути більшою, орієнтовно 120 тис. тонн, і повинна прибути в Україну на початку жовтня. Можна очікувати прибуття одного-двох суден щомісяця", - зазначив посол.

Чалий припускає, що в разі успішного першого етапу співпраці, в наступному році Україна при потребі може закупити більше американського енергетичного вугілля (йшлося про обсяги до 2 млн тонн).

"Компанія розраховує на тривалі відносини з українською стороною. Розглядає не тільки торговельну складову, а й, що важливо, інвестиційну теж", - запевняє Чалий.

"Компанія зацікавлена ​​в інвестуванні в сектор вугільної промисловості і газовидобутку в нашій країні, співпрацює з Американською торговою палатою в Україні", - підкреслив дипломат.

Схожі новини