Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОБСЄ констатувала, що «шкільне перемир'я» на Донбасі не виконується

  • 01.09.2017, 19:14
  • 924

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує, що інтенсивність обстрілів на Донбасі не дозволяє говорити про дотримання сторонами так званого шкільного перемир'я, оголошеного 25 серпня.

Як повідомив на брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, у першу добу перемир'я кількість порушень знизилася більш ніж наполовину порівняно з попереднім днем - із 654 до трохи більш ніж 300.

Наступного дня, в суботу, 26 серпня, число обстрілів впало до 47. За словами Хуга, така пауза свідчить про те, що сторони можуть припинити обстріли, якщо захочуть.

Однак з неділі кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих СММ, знову почала зростати. У неділю було зафіксовано 151 порушення, в понеділок - 173, у вівторок - 431, в середу - 186.

«Заяви на весь світ про відновлення зобов'язань з дотримання режиму припинення вогню повинні супроводжуватися відповідними діями», — поскаржився Хуг.

Як інформував ZAXID.NET, спікер українського представника в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер заявила, що Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі за підсумками зустрічі 23 серпня домовилася про так зване «шкільне перемир'я» на Донбасі з 25 серпня.

Також 22 серпня відбулися переговори в Нормандські форматі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

Учасники переговорів домовилися, зокрема, про припинення вогню в зв'язку з початком навчального року.

Схожі новини