Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін сформував нові автомобільні коридори в Україні

  • 01.09.2017, 17:44
  • 1 426

Уряд продовжив низку міжнародних маршрутів і підвищив класифікацію окремих доріг.

Кабінет міністрів України вніс зміни в додаток до постанови Кабміну «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення», продовживши низку міжнародних маршрутів, сформувавши нові національні транспортні коридорів і підвищивши класифікацію окремих доріг.

Відповідну постанову Кабміну від 9 серпня 2017 № 654 опубліковано на урядовому порталі. До цього зміни до переліку доріг державного значення вносилися в 2015 році.

Зокрема, постанова передбачає подовження ряду міжнародних маршрутів, формування нових національних коридорів, підвищення класифікації окремих доріг.

Згідно з постановою, національну трасу Н-08 подовжено до Маріуполя, чим створено прямий коридор Бориспіль — Кременчук — Дніпро — Запоріжжя — Маріуполь, загальною протяжністю 644 км. Цей коридор забезпечить пряме сполучення від столиці до Маріуполя.

Міжнародна дорога М-09 Львів — Рава-Руська (на м. Люблін) подовжена до Тернополя. До її складу увійшла колишня траса Н-02 Львів — Тернопіль.

Також сформовано новий національний коридор «Центр — Захід» Н-02 від дороги М-06 на Львівщині через Кременець, Білу Церкву, Ржищів, Канів до села Софіївка на Черкащині на трасі Н-08. Цей коридор проходить через 6 областей та поєднує два береги Дніпра.

Дорога регіонального значення Р-52 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка підвищена за класифікацією до національної дороги Н-31 .

Автомобільна дорога Р-70 Одеса — Білгород-Дністровський — Монаші — (М-15) з під’їздом до порту Чорноморськ підвищена за класифікацією до національної траси Н-33 . Це один з двох коридорів, що забезпечують зв'язок Південної Бессарабії із іншими областями України.

Міжнародна дорога М-21 подовжена до україно-білоруського кордону, чим забезпечено коридор «Північ — Південь» від україно-білоруського до україно-молдовського кордону.

Дорога до нового КПП «Велика Паладь» на україно-угорському кордоні увійшла до складу міжнародного коридору М-26 КПП «Вилок» — Неветленфолу — КПП «Дякове».

Дорога Р-13 Чернігів — Городня — Сеньківка, яка веде до однойменного КПП, який поєднує три країни, стала національною трасою Н-28 .

Також як йдеться у постанові, до міжнародного коридору М-24 включено найкоротший шлях від Мукачевого до КПП «Чоп».

Сформовано новий регіональний коридор Р-80 Кам’янське — Солоне — (Н-08), яким автомобілісти часто об’їжджають місто Дніпро по дорозі з Кременчука до Запоріжжя.

Цією постановою Кабінет міністрів унормував питання протяжності мережі автомобільних доріг загального користування державного значення та вніс зміни щодо перейменування деяких населених пунктів.

Зазначимо, що загальна протяжність автомобільних доріг державного значення - 46985 км.

Схожі новини