Передплата 2024 «Добра кухня»

Політв’язню Олександру Кольченку у Росії заборонили продовжувати навчання

  • 01.09.2017, 14:51
  • 936

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко звернулась до омбудсмена Луковської, ОБСЄ та студентської спільноти з проханням відреагувати на це порушення прав людини.

Політв’язню Кремля Олександр Кольченко, який є студентом географічного факультету Таврійського Національного університету, заборонили навчатися на заочній та дистанційній формі навчання.

Про це повідомила віце-спікер парламенту Ірина Геращенко у Facebook.

«Олександру відмовили в його фундаментальному праві — на освіту. Мовляв, ТНУ не має в РФ акредитації. Ми мали зустріч з ректором Таврійського національного паном Казаріним, він обурений, що хлопцю, в якого окупанти забрали малу Батьківщину — Крим, якого за надуманими звинуваченнями посадили до російської тюрми, не дають права вчитися. Й жоден російський виш — акредитований — не візьме до себе політв’язня на дистанційне навчання, це ж очевидно», — написала вона.

Геращенко звернулась до українських студентських організацій з проханням згадати про Олександра Кольченко.

«Ми повинні посилити спільну зі студентством всього світу боротьбу за його звільнення. Також я готую звернення до омбудсмена Луковської, з проханням відреагувати на це порушення прав людини, до ОБСЄ — вони так переживають за видворену російську пропагандистку, то може згадають й про українців — політв’язнів Кремля, серед яких ж студенти без права на навчання, режисери без права на екстрадицію, журналісти без права на звільнення….. і звернення на Міносвіти — з проханням призначити Олександру іменну стипендію, це буде зараз важливе підспір’я його родині. А Таврійський університет продовжить боротьбу за свого студента — майбутнього географа, про це говорили з ректором», — зазначила Геращенко.

Схожі новини