Передплата 2024 «Добрий господар»

У новому навчальному році – більше маршруток

  • 01.09.2017, 08:31
  • 1 907

Керівництво управління транспорту Львівської міської ради обіцяє, що з п’ятниці, 1 вересня, на дорогах Львова нарешті побільшає маршруток.

Влітку їх було вкрай мало (щодня понад триста, коли, згідно з договорами, мають працювати 650). У перших числах вересня на кожному маршруті буде додано лише по одному-два автобуси. Та якщо буде стабільний пасажиропотік, можливо, пустять більше транспорту.

«З початку навчального року прогнозовано збільшиться кількість пасажирів: поїдуть студенти, учні, всі повернуться з відпусток, — сказав в. о. начальника управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика. — Відповідно на всіх маршрутах кількість машин буде приведено до паспортної. Надалі будемо вивчати пасажиропотоки та реагувати».

Друге транспортне нововведення — більше автобусів від міжміських автостанцій, які возитимуть пасажирів до центру. «В напрямку АС «Західна» зараз їздить комунальний автобус № 2А, — наголошує Олег Партика. — На лінії працюють великі автобуси. З 1 вересня збільшуємо їх кількість на маршруті до шести машин. Також у цьому напрямку їздять автобуси № 14, 21, 28. З автостанції на вул. Петлюри в межах ста метрів пішої доступності є зупинка громадського транспорту, де курсують як автобуси, так і тролейбуси».

Один з водіїв Львова розповів журналісту «ВЗ», що з вересня автобусів на дорогах побільшає, але не суттєво. Каже, у приватних автотранспортних підприємствах десятки автобусів — на довготривалому ремонті. «Старі гроби» навіть не піддаються реконструкції, деталі дорогі... Друга причина — нікому їздити. «Цього літа більшість водіїв «махнули рукою» на мізерну зарплату у три-чотири тисячі гривень і поїхали на заробітки у Польщу, — сказав водій Олег. — Там переважно працюють на свинофермах, заробляють півтори тисячі євро за місяць. За літній сезон привозять хороший «кеш». У нашій компанії з роботи одночасно звільнилися десять водіїв, ще кілька взяли відпустку і поїхали працювати за кордон».

Утім, керівники автотранспортних підприємств наводять інші цифри. «Хто добре працює і виконує план, заробляє 7-9 тисяч гривень. Хто не виконує плану, отримує на руки на 30% менше. Крім водіїв, не вистачає також слюсарів, середня зарплата яких 6-8 тисяч гривень», — сказав «ВЗ» директор АТП-14630 Степан Кузбит.

Фото автора.

Схожі новини