Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-глава луганської міліціїрозповів про погрози Єфремова "референдумом"

  • 31.08.2017, 18:55
  • 1 240

Колишній глава управління міліції Луганської області Володимир Гуславський дав свідчення як свідок у справі екс-глави фракції Партії регіонів

Старобільський райсуд продовжив судове засідання у справі екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова і допитав свідка, екс-главу обласного управління міліції Володимира Гуславського. Про це повідомляє ЛОТ.

Допит тривав сім годин.

Гуславський переконаний, ключову роль в захопленні адміністративних приміщень грала організація Луганська гвардія, якою тоді керував Олександр Харитонов, її намет був встановлений навесні 2014 року біля будинку Луганської ОДА.

"Житло для цієї організації було представлено за вказівкою Олександра Сергійовича (Єфремова, - ред). Луганська гвардія після створення загонів здійснює захоплення СБУ, обласної державної адміністрації, прокуратури та УМВС. Згодом, озброївшись, вони створюють бойові вже загони типу Привид", - сказав Гуславський.

Він згадав і телефонну розмову з Єфремовим після затримання в Луганську депутата обласної ради, регіонала, причетного до створення Луганської гвардії, Арсена Клінчаєва: "Мені подзвонив Олександр Сергійович Єфремов, був обурений (затриманням Клінчаєва, - ред.), говорив - депутати обласної ради зберуть підписи про твоє відсторонення. Що ти будеш робити, коли я проведу референдум, чим ти будеш займатися потім?" - підкреслив Гуславський.

За його словами, в той час протистояти захопленню приміщень правоохоронцям було дуже складно: через брак міліціонерів, заборони парламентаріїв застосовувати спеціальні засоби

Старший групи прокурорів ГПУ у справі Єфремова Павло Кожуховський зазначив: "Дійсно, до нього (Гуславського, - ред.) надходило багато інформації і про мітинги, і захоплення адмінбудівель і про ті плани, які збиралися реалізовувати щодо проведення референдуму і відділення частини території від України".

Адвокати Єфремова кажуть, що надати конкретні факти причетності Єфремова до референдуму Гуславський не зміг.

Адокат Євген Солодко нагадав, що вже були заслухані свідчення екс-керівника обласного управління СБУ.

Суд прийняв рішення про допит додаткового свідка, який зможе підтвердити свідчення Гуславського, також заплановано і повторний допит колишнього глави обласного СБУ і його заступника.

30 серпня повідомлялося, що запланований допит одного з ключових свідків екс-заступника командира роти Торнадо Миколи вчора так і не відбувся.

Схожі новини