Передплата 2024 «Добра кухня»

За незаконну вирубку лісу тепер даватимуть до 5 років в'язниці

  • 31.08.2017, 17:57
  • 997

У Кримінальному кодексі України посилено покарання за незаконну вирубку дерев та чагарників у лісах

Такі зміни передбачено законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів", підписаним 31 серпня президентом Петром Порошенком, передає прес-служба глави держави.

Документ був схвалений Верховною Радою 23 травня.

Цим законом визначаються поняття "природні ліси", "праліси", "квазіпраліси" та встановлюється особливий правовий режим їх збереження та охорони. Законом, зокрема, забороняються всі види рубок, будівництво споруд, прокладання шляхів, випасання худоби, промислова заготівля недеревинних лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (окрім доріг загального користування та служби лісової охорони).

Також впроваджується адміністративна відповідальність за порушення вимог охорони природніх лісів, пралісів, квазіпралісів.

До того ж, законом внесено зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконну порубку дерев або чагарників у лісах.

Якщо раніше ст. 246 КК за цей вид злочину передбачала покарання у вигляді "штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк", то тепер термін можливого позбавлення волі збільшено до 5 років.

Новий закон додав до цієї статті КК пункт 3:

"Та сама дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк".

Схожі новини