Передплата 2024 ВЗ

Міністр Збройних сил Великої Британії приїхав в Україну

  • 31.08.2017, 18:23
  • 907

Візит міністра пов'язаний із розширенням британської навчальної програми «Орбітал»

Міністр Збройних сил Великої Британії Марк Ланкастер приїхав до України для зустрічі з українськими військовими, які навчаються за програмою «Орбітал». Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає УНІАН.

Візит Ланкастера пов'язаний із заявами Лондона про розширення британської навчальної програми для військових Збройних сил України. Програму планують доповнити курсами з протидії снайперським операціям і наступальним діям із залученням бронетехніки та мінометів.

«Велика Британія збільшує свою присутність на глобальній арені, й виконання наших зобов’язань у Європі є красномовним свідченням цього. Кількість британських військових в регіоні — Естонії, Україні та Польщі — становить 1000 осіб. Ми збільшуємо наші зусилля спільно із союзниками та послідовно підтримуємо європейську безпеку», — заявив Ланкастер.

Як повідомлялося, Велика Британія продовжила програму програму підготовки українських військових до 2018 року через російську агресію. Британські інструктори у 2017 році підготують 5 тисяч українських військових за стандартами НАТО.

Схожі новини