Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко затвердив посилення заходів із кібербезпеки держави

  • 31.08.2017, 13:03
  • 868

Зокрема, має заборонитися купівля послуг у інтернет-провайдерів, які не мають документів з підтвердженням відповідності системи захисту інформації.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, який посилює заходи із кібербезпеки держави. Про це 31 серпня повідомила прес-служба глави держави.

Так, згідно з указом, "уряд у тримісячний строк має врегулювати питання щодо заборони державним органам, підприємствам, установам і організаціям державної форми власності закуповувати послуги (укладати договори) з доступу до мережі Інтернет у операторів (провайдерів) телекомунікацій, у яких відсутні документи про підтвердження відповідності системи захисту інформації встановленим вимогам у сфері захисту інформації".

Також правоохоронні органи України зобов'язали невідкладно "активізувати співпрацю із зарубіжними партнерами щодо протидії кібератакам на критичну інформаційну інфраструктуру, проведення розслідувань, установлення причин і умов, що сприяли їх вчиненню".

"Протягом 2017 року Уряд має, зокрема забезпечити фінансування видатків на проектування захищеного центру обробки даних для розміщення державних електронних інформаційних ресурсів; вжити заходів щодо створення Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України та забезпечення його функціонування", - повідомляє прес-служба президента.

Відповідним рішенням також рекомендовано Національному банку України за участю Адміністрації Держспецзв’язку та СБУ невідкладно вжити заходів, спрямованих на удосконалення кіберзахисту системно важливих банків України.

Як повідомлялося, у рамках першого етапу співпраці з Трастовим фондом Україна-НАТО у сфері кіберзахисту Україна отримала технічне обладнання і програмне забезпечення на суму 1 млн євро.

Також у РНБО наполягали на необхідності створення списку телекомунікаційних систем об'єктів критичної інфраструктури для їхнього захисту від кіберзагроз.

Схожі новини