Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий «дав по зубах» комунальним стоматологам

  • 30.08.2017, 18:56
  • 2 962

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження проти стоматологів львівських комунальних поліклінік, зокрема, 3-ї комунальної стоматполіклініки.

Їх звинувачують у хуліганстві та недопущенні до робочого місця нового головного лікаря стоматполіклініки Юрія Павліва. Із заявою до правоохоронних органів особисто звернувся міський голова Львова Андрій Садовий.

«Нас викликали на допит у відділ поліції Залізничного району Львова і показали заяву за особистим підписом міського голови Львова Андрія Садового. На чотирьох аркушах Садовий звинувачує нас у порушенні законодавства і вимагає відкриття кримінальних справ, - заявив завідувач терапевтичного відділення комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки Олександр Бурій. - Напевно, протести та пікети працівників комунальних стоматологічних поліклінік «дістали» мера. Тому замість діалогу і порозуміння нам пропонують кайданки. Такі дії мера Львова розцінюємо як тиск, переслідування і залякування медиків, які вже півроку відстоюють права комунальної стоматології в місті». Стоматологи кажуть, порушення кримінального провадження не зупинять їх, обіцяють нову хвилю протестів під стінами Ратуші.

Почути позицію Андрія Садового на цю проблему не вдалося. У прес-службі Львівської міської ради повідомили «ВЗ», що уже кілька днів він перебуває у відрядженні за кордоном. Раніше Андрій Садовий заявив на брифінгу, що депутати Львівської міської ради підтримали на сесії реформу комунальної стоматології. Її суть — комунальні стоматполіклініки повинні офіційно надавати платні послуги, тобто заробляти на утримання установ, на зарплату. А з міського бюджету будуть виділяти кошти лише на покриття видатків для лікування соціальних верств населення. У Львові по-новому працює лише 1-ша стоматполіклініка, решта — досі «черпають» гроші з міської скарбниці... «Інші комунальні поліклініки звернулися до суду, зупинили дію ухвали сесії і саботують розгляд питання по суті, - наголосив Садовий. - Мав чимало зустрічей із стоматологами, пояснював ситуацію. Вони всі мене переконують, що комунальні стоматологічні поліклініки надають виключно безоплатні послуги. Але скільки спілкувався з людьми, мені дуже важко знайти таких, яким безоплатно лікують зуби».

Схожі новини