Передплата 2024 ВЗ

Сущенко привітав українців з Днем Незалежності:

  • 30.08.2017, 14:35
  • 1 079

Журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого незаконно заарештували в Москві, привітав українців з Днем Незалежності.

Лист із вітанням Сущенко передав через свого адвоката, повідомляє Укрінформ.

"Мужні, здорові, та красиві жінки та чоловіки, мої шановні співвітчизники, щиро вітаю з нашим національним святом - Днем Незалежності. Бажаю усім нам нових яскравих звершень, натхнення, наснаги і твердості на шляху захисту інтересів нашої суверенної України та її вільних громадян, миру і статків вашим родинам, нехай життєва енергія щодня вирує у вашій крові, добра вашим домівкам, щоб їх наповнювали дитячий сміх та кохання", - написав Сущенко.

Він наголосив, що чесноти українців - це свобода та гідність.

"Справжня гідність полягає не в тому, як вчиняють з нами інші, а в тому, як чините ви самі. Будьмо свідомі того, що на світі є сотні мільйонів людей, для яких наша свобода та життя дорожчі, ніж ворогові наша воля і смерть. Тому ми переможемо. Не переможних не існує. Це питання витримки і часу", - наголосив журналіст у листі.

Сущенко звертається до історії та підкреслює, що швидко суспільство може змінитися лише на гірше, а всі позитивні, якісні та кількісні зміни - тобто еволюція - відбуваються повільно та терпляче.

Український політв'язень закликає до єдності, оскільки "розбрат лише точить душу, як іржа залізо, а ненависть туманить розум, сліпить його".

"Ми витримаємо усі випробування. Без муки немає науки", - написав він.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

21 серпня Сущенка відвідали його дружина та донька.

Схожі новини