Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Техасі оголошено термінову евакуацію через прорив дамби водосховища

  • 30.08.2017, 08:00
  • 955

За інформацією Національної метеорологічної служби США, в Техасі вже випало понад тисячу міліметрів опадів, через сильні зливи стався прорив дамби на водосховищі, жителів просять негайно покинути свої домівки.

Термінова евакуація оголошена через прорив однієї із дамб на штучних озерах Колумбія, що грають роль водосховищ в американському штаті Техас. Про це у вівторок, 29 серпня, повідомили в Twitter влади округу Бразорія, що на південь від Х’юстона, пише DW.

Два водосховища в штаті Техас розташовані неподалік від четвертого за кількістю мешканців у США міста Х’юстона з населенням в 2,3 млн осіб. Обидва вони переповнені через сильні дощі, пов’язані із проходженням тропічного шторму «Харві».

Ситуація ускладнюється тим, що протікаюча неподалік річка Бразос в результаті злив вийшла з берегів, і великі обсяги води потекли в бік дамби, почавши переливатися через край.

Співробітники профільних служб, передбачаючи можливу загрозу, раніше рекомендували мешканцям шести районів, розташованих поблизу водосховищ, евакуюватися. Проте, на той момент ця вимога не була обов’язковою.

Схожі новини