Передплата 2024 ВЗ

Офісний простір став мистецьким

  • 28.08.2017, 20:26
  • 1 600

У приміщенні «Гал-ЕКСПО» відкрилася виставка живописця Ігоря Колісника та скульптора Петра Старуха.

Офісний простір став мистецьким
Офісний простір став мистецьким

У новому галерейному просторі, який відчинив двері в офісному приміщенні компанії “Гал-ЕКСПО”, вдало поєдналися живопис Ігоря Колісника і скульптура Петра Старуха.

Галерея, розташована на вул. В. Винниченка, 30, у Львові, ще стане місцем для зустрічей шанувальників сучасного мистецтва. Член наглядової ради ПрАТ “Гал-ЕКСПО” Геннадій Кройчик зазначив: «У нашому офісі завжди були картини. Галерейний простір вирішили відкрити для того, щоб це було не тільки приміщення для роботи».

Краса Львова, жіноча чарівність і досконалість буття — теми робіт, які представили відомі львівські митці у новому просторі. Тут живопис став продовженням скульптури, і навпаки. Митці представили різнопланові твори. Ігор Колісник із 1996 року працює головним художником компанії «Гал-ЕКСПО», займається дизайном та оформленням міжнародних виставок. Тут виставлені роботи з його серії «Мереживо львівських брам». Пейзаж Ігоря Колісника — привітний, ясний, хоч не яскравий, але світлий. Львів у художника надзвичайно реальний. Митець також представив на розсуд відвідувачів своє бачення світу у серії «Мій світ Земля», свою «Структуру хаосу»…

У скульптурі Петро Старух вигадує власні міфи, а потім їх втілює в дереві, бронзі чи камені. У новому галерейному просторі експонуються різні його роботи: від тих, що, як жартує митець, зробив ще в минулому тисячолітті, до найсвіжіших — створених торік і цього року. Зараз Петро Старух працює над новими творами, які, за його словами, будуть абсолютно іншими, ніж ті, що представлені тут.

Експерт з музеєзнавства, культуролог Зеновій Мазурик знає обох митців, стежить за їхньою творчістю. Про Ігоря Колісника каже: “Бачу, як митець не зупиняється на тому, що робив колись, а рухається, шукає, розвивається. Пошук дає результат. Тут цікаві елементи абстракції, надзвичайно цікаві кольори”. “Петро Старух творить у різних стилях, - веде далі пан Мазурик. - Його плани заворожують. Він виводить щось нове, цікаве і виставляє у себе в майстерні фантастичні речі. Його фігури, обличчя, ті королеви, як він їх називає, - надзвичайно тонка і непроста робота”.

Фото “Гал-ЕКСПО”

Схожі новини