Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Влада Польщі заявила про право вимагати від Німеччини репарації за шкоду від Другої світової

  • 25.08.2017, 13:36
  • 877

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що керівництво країни має право вимагати від Німеччини репарації за шкоду, яка була завдана під час Другої світової війни. Про це інформує «Радіо Польща».

«Польща каже про справедливість. Польща говорить про те, що повинно бути виконано. Ми є жертвами Другої світової війни. Ми є жертвами, яким збитки ніяким чином ще не було відшкодовано», — заявила Шидло.

Вона також звернулася до критиків подібної ініціативи з пропозицією згадати, що відбувалося в Польщі з 1939 по 1945 рік.

Як інформував ZAXID.NET, польська влада розмірковує над вимогою від Німеччини виплатити репарації в зв'язку з втратами Польщі під час Другої світової війни.

Зазначимо, що у серпні в Польщі згадують Варшавське повстання 1944 року, в результаті якого загинули 200 тис. поляків. Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що німці повинні «заплатити за ті жахливі збитки, яких було завдано польському народу».

Німеччина виплатила мільярди євро компенсацій за злочини нацизму. Здебільшого — євреям, яким вдалось вижити. Польща під тиском СРСР у 50-ті роки відмовилась від вимоги таких компенсацій.

Мацеревич заявив, що тогочасна Польща була «маріонеткою Радянського Союзу», відтак її рішення не є легальним.

Схожі новини