Передплата 2024 ВЗ

Відомий актор російського серіалу про війну в Чечні воює в АТО на боці України

  • 25.08.2017, 12:42
  • 1 612

Російський актор Анатолій Пашинін, який перебрався до України, служить добровольцем української армії на Донбасі. Про це на своїй сторінці Facebook написав журналіст Андрій Цаплієнко.

Відомий актор російського серіалу про війну в Чечні воює в АТО на боці України
Відомий актор російського серіалу про війну в Чечні воює в АТО на боці України

«Не думав, що зустрічатиму День Незалежності в компанії людини з ворожих окопів. Але «старлей Доронін» - за нас! Зірка російського кіно, герой культового серіалу «Грозовые ворота» вже місяць, як доброволець українського війська. Анатолій Пашинін зутрічає свято з побратимами на передовій. Де кулі, кров та героїзм справжні. І свято Незалежності має справжній, неповторний смак. Будьмо, брати і сестри!» - йдеться у його повідомленні, до якого додане фото самого Цаплієнка з актором.

Російський серіал «Грозові ворота» знятий за мотивами роману Олександра Тамонікова «Рота йде в небо» (після прем'єри фільму кілька разів перевидавався під назвою «Грозові ворота»). Однак, за словами автора, всі співпадіння сюжету з реальним боєм на висоті 776 в Чечні у 2000 році - випадкові, тому що бій відбувся вже після того, як більша частина роману була написана.

Пашинін грав у серіалі роль старшого лейтенанта Дороніна, який командує ротою і ціною свого життя рятує солдат. Цікаво, що у серіалі Пашинін знімався разом з Михайлом Пореченковим, який у 2014 році приїхав до бойовиків і стріляв з кулемета по захисниках Донецького аеропорту.

Зазначимо, що Анатолій Пашинін відомий своєю проукраїнською позицію. Сам він народився у Світловодську Кіровоградської області. Завжди був прихильником Євромайдану і висловлювався на підтримку України в інтернет-зверненні до росіян. У російськомовній телепередачі «Иду на ты» висловив думку, що акторство також є громадською позицією, яку він свідомо займає. У грудні 2014 року, під час російсько-української війни зустрівся з одним із захисників Донецького аеропорту «кіборгом» Євгеном Жуковим, позивний «Маршал» і висловив своє захоплення героїзмом українських бійців.

Схожі новини