Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мінську домовилися про чергове перемир’я на Донбасі

  • 24.08.2017, 08:31
  • 656

Початок так званого "шкільного" перемир’я запланований опівночі 25 серпня.

У Мінську в середу, 23 серпня, завершилося засідання Тристоронньої контактної групи. Про це в Facebook повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, сторони домовилися про нове перемир’я.

«Тристороння контактна група за участю представників ОРДіЛО, з урахуванням підтримки лідерів Нормандської четвірки від 22 серпня 2017 року, підтверджує свою повну відданість безстроковому припиненню вогню в зв'язку з початком навчального року з півночі 25 серпня 2017 року. Сторони зобов'язалися вжити всіх необхідних заходів для забезпечення стійкого режиму припинення вогню», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що з метою моніторингу сторони також зобов'язуються забезпечити надійний і безпечний доступ місіїОБСЄ по всій території України, відповідно до її мандату.

«Ми наполегливо вимагаємо від ОРДіЛО припинити агресію і загрози по відношенню до спостерігачів місії, і покарати на території ОРЛО винних в загибелі співробітника СММ ОБСЄ в квітні 2017 року», - наголосила Оліфер.

Також вона зазначила, що звільнення заручників залишається одним із головних питань роботи Тристоронньої контактної групи.

«Цей процес залишається заблокованим через неконструктивну позицію ОРДіЛО: їх представники хочуть звільнення 42 осіб, які не мають ніякого стосунку до подій на Донбасі», - підсумувала прес-секретар Кучми.

Нагадаємо, 22 серпня, керівники держав Нормандського формату погодили спільну заяву, висловивши рішучу підтримку запланованого на 23 серпня рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року. Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини