Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія погрожує США новими санкціями у відповідь

  • 23.08.2017, 08:31
  • 863

Росія заявила, що приступає до опрацювання "неминучих заходів у відповідь" на розширення антиросійських санкцій США.

Про це йдеться в заяві заступника глави МЗС РФ Сергія Рябкова, розміщеному 22 серпня на сайті МЗС РФ.

На думку російського зовнішньополітичного відомства, Вашингтон знову "наступив на ті самі граблі": Мінфін США ухвалив 22 серпня рішення розширити антиросійські санкційні списки - цього разу за північнокорейським сюжетом. Під обмеження потрапили 4 росіянина і одна компанія.

"Заданий ще Адміністрацією Обами "тренд" на послідовний розвал двосторонніх відносин продовжено. З моменту приходу в Білий дім нової команди це вже четвертий подібний ексцес", — йдеться в повідомленні.

"Все ж не втрачаємо надії, що голос розуму рано чи пізно візьме гору і наші американські колеги усвідомлюють безперспективність і згубність подальшого розкручування спіралі санкцій. Тим часом починаємо опрацювання неминучих в цій ситуації заходів у відповідь", — резюмують в МЗС РФ.

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що саме Росія розповсюдила серед представників воєнно-дипломатичного корпусу чутки, що північнокорейська ракета була розроблена за допомогою українських фахівців.

Схожі новини