Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Радбез ООН має розглянути питання про непричетність України до ракетної програми КНДР"

  • 22.08.2017, 17:22
  • 805

Порошенко доручив ініціювати розгляд на Радбезі ООН питання про непричетність України до ракетної програми КНДР

Також президент виступив за аналогічне розслідування в інших країнах, насамперед, у Росії.

Президент Петро Порошенко прийняв доповідь про підсумки роботи робочої групи з питань перевірки інформації, викладеної у статті видання «The New York Times» щодо ймовірної причетності України до ракетної програми КНДР. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«З урахуванням висновків комісії, хочу доручити Міністерству закордонних справ України підготувати групу експертів і ініціювати розгляд зазначеного питання на закритому засіданні Ради безпеки ООН. Окремо потрібно оприлюднити висновки робочої групи і Міжвідомчої комісії та проінформувати наших міжнародних партнерів і ініціювати проведення аналогічного розслідування відповідними країнами. В першу чергу, таку ж відкритість має продемонструвати Російська федерація», - сказаав Порошенко.

Нагадаємо, робоча група з питань перевірки інформації "The New York Times" дійшла висновку, що Україна не причетна до ракетного скандалу з КНДР.

The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР міжконтинентальна балістична ракета Hwasong-14, оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського двигуна РД-250. Найбільш імовірним постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП "Південмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

Секретар РНБО України Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї, а інформація про це "не має під собою жодних підстав, є провокативною за змістом, та, скоріш за все, спровокована російськими спецслужбами для прикриття власних злочинів". Крім того, "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" спростував озвучені у виданні The New York Times припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР.

Тиждень.ua

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень