Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівській області двоє чоловіків потрапили в реанімацію з діагнозом ботулізм. Сироватки немає

  • 22.08.2017, 20:16
  • 1 336

Чоловіки 1958 і 1959 року народження їли домашню тушонку, і через деякий час їм стало погано.

У Львівській області в понеділок, 21 серпня, двох чоловіків із Сокальського району госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню з діагнозом ботулізм. Про це повідомила головний епідеміолог Львівської обл. Наталія Тімко, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Zaxid.net.

"Чоловіки 1958 і 1959 року народження споживали м'ясні консерви домашнього приготування, і через деякий час їм стало погано. Їх доставили спочатку в районну лікарню, а звідти - у Львів. Зараз обидва пацієнта - в реанімації, їхній стан важкий", - зазначила Тімко.

При цьому захворюванні пацієнтам обов'язково слід вводити сироватку від ботулізму. Що швидше її введуть, то швидше токсин буде нейтралізовано і менше органів і систем уражено. Однак сироватки в лікарні немає. Про цей випадок лікарі повідомили в МОЗ, чекають, поки звідти передадуть сироватку. Зараз медики роблять все, що в їхніх силах, щоб урятувати хворих.

За словами Наталії Тімко, цього року ботулізм діагностували вже у семи мешканців області. Всі вони захворіли через вживання м'ясних консерв домашнього приготування. В Україні цього року захворіло вже більш ніж 90 людей. Через відсутність сироватки дев'ять пацієнтів померли.

Варто зазначити, ботулізм - гостра токсикоінфекція, спричинена паличкою Clostridium botulinum, що міститься в неправильно приготованих консервах.

Основний шлях передачі захворювання - харчовий, дуже часто це відбувається через вживання консервованих у домашніх умовах продуктів харчування. Найчастіше реєструють випадки захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти викликають групові, "сімейні" спалахи захворювань.

Схожі новини