Передплата 2024 «Добра кухня»

Кафе – у синьо-жовтих кульках, біля пам’ятника Шевченку – квітковий прапор

  • 22.08.2017, 11:04
  • 2 088

На День Незалежності у Львові обіцяють насичену програму святкувань.

Кафе – у синьо-жовтих кульках, біля пам’ятника Шевченку – квітковий прапор
Кафе – у синьо-жовтих кульках, біля пам’ятника Шевченку – квітковий прапор

Львівська ОДА організувала акцію UA26 серед користувачів соцмереж. Суть конкурсу — фотографуєшся з синьо-жовтим прапором, скидаєш світлину на сторінку акції в соцмережі та очікуєш на «лайки». 26 учасників, фото яких зберуть найбільше «лайків», отримують у подарунок вишиванку. Нагородження переможців відбудеться 23 серпня, у День прапора. Серед переможців, що отримають вишиванки від Львівської ОДА, — спортсменка Олена Овчиннікова, бібліотекар, ведуча міських свят Тетяна Пилипець, депутат Жовківської райради Марія Деревінська... Як розповіли «ВЗ» у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, у конкурсі UA26 брали участь близько сотні учасників з різних куточків України. Не бракувало жителів Одеси та інших південних регіонів. Один житель сходу відзначився тим, що сфотографувався з синьо-жовтим стягом у різних областях України та навіть у Греції...

До Дня Незалежності на Левандівці відбудеться Фестиваль Параджанова, який триватиме до 27 серпня. Фестиваль фольклору «Етновир» стартує з традиційної ходи центральною частиною міста. Виступатимуть фольклорні колективи з Македонії, Індії, Польщі, Туреччини... У театрі опери та балету відбудеться Міжнародний конгрес, присвячений дослідженню танців. Дослідники з різних країн світу проведуть лекції, танцювальні майстер-класи. На стадіоні «Арена Львів» — проект «Українська пісня», де виступатимуть п’ятнадцять учасників .

У День Незалежності біля пам’ятника Тарасу Шевченку створять панно із пазлів. Його площа — 1,6 на 4 метри, використають понад сотню пазлів. На панно буде зображено українських воїнів - від вояків княжої доби до військових АТО. Біля монумента Кобзареві створять квіткову композицію у вигляді прапора України. Її облаштують із трьохсот хризантем.

Відбудеться також святковий велопробіг у вишиванках. Старт — від пам’ятника Степану Бандері, фініш — біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Схожі новини