Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хаскі, малінуа та голі собаки

  • 21.08.2017, 19:57
  • 3 416

У Трускавці відбувся Перший Всеукраїнський Дог-Фест.

Хаскі, малінуа та голі собаки
Хаскі, малінуа та голі собаки

У суботу,19 серпня, у курортному Трускавці я мала можливість спостерігати за першим Всеукраїнським дог-фестом. Свято організували Дрогобицький осередок кінологічної спілки України та Трускавецька міська рада. На міському стадіоні облаштували ринг, фото-зону, реєстраційний пункт для собак. Там же не бракувало місць для відпочинку, наметів із сувенірами, собачим одягом, кормом для чотирилапих улюбленців та їжею для їхніх господарів.

Дворічний сибірський хаскі Айрон має титули «Юний чемпіон України», «Чемпіон України», «Кращий представник породи». «Ця порода собак дуже дружелюбна, - розповідає про улюбленця його власниця Маша, яка привезла песика з Івано-Франківська. - Він не є агресором, але, якщо треба, захищатиме господаря».

На Параді чемпіонів я побачила собак, у яких закохалася з першого погляду. Самоїд Самуель з розплідника з Ужгорода. Йому 2,5 року, має титули «Юний чемпіон України», «Чемпіон України», «Найкращий кобель». Ще одна “самоїдка” - півторарічна Лора (за паспортом має кличку “Лавина щастя”). Теж «Юний чемпіон України». Ці собаки брали участь у міжнародних та всеукраїнських виставках. «Обидві живуть у квартирі, вони дуже добродушні, їх ще називають експерт-няньки, - ділиться зі мною господар собак Тарас. - У нас дитина, якій півтора рочку, то вони з нею від перших днів життя граються. Силою цих собак примусити до чогось неможливо, але з ними можна домовитися за якийсь смаколик. Сем і Лора - майбутня сімейна пара. Ми чекали, коли Лора підросте, адже вона на рік молодша. Самоїди дуже люблять “розмовляти”: гавкають мало, але можуть побурчати, таким чином висловлюючи свої емоції. Як для сім’ї, то це ідеальні собаки. Хоча відгризли мені кутик від шафи...».

Бельгійська вівчарка Гроза - переможець багатьох виставок.
Бельгійська вівчарка Гроза - переможець багатьох виставок.

Після Параду чемпіонів та кількох виставок на ринг вийшла бельгійська вівчарка (малінуа) Гроза із хазяїном Віктором Іоновим. Виступали з показовим виступом по дресурі. «Гроза виграла багато виставок, - хвалиться господар. - Це охоронна собака, в деяких країнах використовують лише в спецслужбах. Маю власний племзавод «Український легіон», розводжу і треную бельгійських вівчарок. Зараз у мене купують цуциків, які працюють суто на передовій в АТО та в Нацгвардії. Маю вдома трьох собак. Живемо на 9-му поверсі, в утриманні вони досить легкі, у дресируванні досить слухняні».

Одна з організаторів свята, керівник Дрогобицького осередку Кінологічної спілки України Віта Ляшенко має свій розплідник мексиканських голих собак. А її донька Валерія розводить папільйонів (їх ще називають собаки-метелики). Кажуть, сам король Людовік дуже їх любив, його навіть звинувачували в розтраті на песиків державної скарбниці... Ці собаки є одними з найрозумніших серед маленьких порід. Легко піддаються дресурі. На жаль, у нас не дуже популярні.

Фото автора

Схожі новини