Передплата 2024 ВЗ

Мама українського політв'язня Балуха звернулася Путіну

  • 21.08.2017, 18:31
  • 1 114

Мати українського активіста Володимира Балуха, засудженого в окупованому Криму за звинуваченням нібито в зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, Наталя звернулася до президента Росії Володимира Путіна з відкритим листом.

Його текст розмістила Кримська правозахисна група, передає Цензор.НЕТ.

У зверненні Наталія Балух повідомила про факти переслідування її сина за проукраїнську позицію на півострові, про фабрикування кримінальної справи проти сина і як наслідок - неправомірний, на її думку, вирок суду.

Наталія Балух просить Путіна відповісти на її лист "не словом, а ділом".

"Я, Балух Наталія Володимирівна, звертаюся до вас із гірким материнським проханням, із закликом до розсудливості й порядності! Я думаю, вам відомо, бо це ні для кого не секрет, що в Криму розгорнуто широкомасштабну кампанію "боротьби з тероризмом" або, як кажуть у народі, боротьбу з інакомисленням. Сумніваюся, що терористична загроза в Криму насправді є, але те, що під виглядом боротьби з тероризмом влада Криму руками працівників ФСБ і МВС зводить рахунки з неугодними їй громадськими діячами й простими громадянами, для мене і нашої сім'ї стало очевидним фактом", - написала мати українського патріота.

"Мій син вивісив державних прапор України на будинку своєї цивільної дружини і відмовився його знімати після подій березня 2014 року, незважаючи на погрози з боку тієї ж місцевої влади та силових структур", - зазначила вона.

Жінка додала, що її син завжди був і залишається принциповим, справедливим, сміливим і чесним чоловіком. "Простий фермер, селянин із вищою освітою, він ніколи не переступав і, впевнена, що не переступить норми моралі і права. Мій син із 1999 року брав участь у всіх виборчих кампаніях як член дільничних і окружних виборчих комісій, неодноразово сам балотувався на посаду сільського голови, завжди відстоював законність проведення виборчого процесу, відкрито й об'єктивно критикував незаконні, а часом злочинні дії місцевої влади, за що його постійно переслідувала влада", - повідомила мати активіста.

У своєму відкритому листі кримчанка розповіла про те, як грубо й нахабно в її будинку і будинку дружини сина неодноразово силовики проводили незаконні обшуки й затримання активіста. Українцю погрожували розправою і змушували виїхати з Криму. "Цілий рік син змушений був судитися, не бажаючи миритися з абсурдними, на 100% брехливими звинуваченнями, висунутими проти нього. Упродовж цього року представники місцевої влади та співробітники силових структур неодноразово погрожували моєму синові, заявляючи, що якщо він не зніме прапор і не "забереться" з Криму, то "дострибається" до того, що в нього знайдуть зброю чи наркотики і тоді, мовляв, "будемо розмовляти вже по-іншому", - йдеться у зверненні матері активіста.

Жінка зазначила, що саме "під державним прапором України, який став першопричиною нападок на сина, на горищі будинку "доблесні" служаки виявили (з третьої спроби !!!) обіцяні раніше боєприпаси".

Наталія Володимирівна твердо впевнена, що її син ні в чому невинен. "За ці 8 місяців сторона обвинувачення так і не надала в суд докази провини мого сина ... Як єдиний доказ у постанові про обрання запобіжного заходу вказано наявність у сина паспорта громадянина України!!! Як тут не згадати кадри хроніки з архівів НКВС, де на пожовклих аркушах "розстрільних" карток часів 32-38 років у графі "причина смерті" написано "українець", - констатувала вона.

Схожі новини