Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Миколаївщині вигоріло 80 га лісу

  • 21.08.2017, 11:58
  • 1 172

На Миколаївщині одночасно на декількох ділянках лісу розгорівся масштабна пожежа, імовірно в результаті підпалу.

На Миколаївщині вигоріло 80 га лісу
На Миколаївщині вигоріло 80 га лісу

Про це повідомляє прес-служба голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка.

До ліквідації пожежі, яка зачепила близько 80 га лісу, залучалися 240 осіб і 52 одиниці техніки. Були задіяні сили ДСНС, зокрема, 80 осіб особового складу та 18 одиниць техніки, а також особовий склад військових частин Міноборони і Нацполіції.

За інформацією місцевої влади, все вказує на умисний підпал великої території лісу.

Зокрема, голова Миколаївської ОДА Савченко заявив, що однією з причин виникнення пожежі може бути спланований підпал напередодні Дня незалежності України.

"На місці були прийняті всі необхідні рішення і роздані відповідні доручення. До боротьби з вогнем ми залучили військових і розгорнули на місці події польову кухню. Незважаючи на те, що офіційно ще рано говорити про причини загоряння, я переконаний, що це свідома дія певних "посіпак". Я ніколи не повірю в те, що майже одночасно - в шести різних місцях може спалахнути пожежа. Це не що інше, як спроба розхитати ситуацію перед святами. У нас таке було перед 9 травня і відбувається зараз - напередодні Дня незалежності", - резюмував Савченко.

При цьому, за інформацією Миколаївського управління ДСНС, 21 серпня також сталося загоряння лісової підстилки вже в іншому лісі в передмісті Миколаєва. За кілька годин рятувальники впоралися з вогнем - і локалізували пожежу.

Схожі новини