Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські вибухотехніки провели спільні навчання за участі агентів ФБР

  • 20.08.2017, 18:08
  • 863

На Львівщині у новоствореному Навчальному центрі вибухотехнічної служби Національної поліції вибохотехніки та бійці спецпідрозділу "Корд" провели спільні навчання за участю агентів ФБР.

Про це пише прес-служба Національної поліції.

"Майже 40 українських поліцейських обмінювалися з американськими колегами досвідом проведення огляду місця події після вибуху у результаті спрацювання саморобного вибухового пристрою. Ці навчання є першими, що були проведені на базі Навчального центру вибухотехнічної служби Національної поліції України. У подальшому Центр готуватиме вибухотехніків на постійній основі", - йдеться у повідомленні.

До навчань долучились 27 вибухотехніків зі всієї України та 10 працівників спецпідрозділу КОРД. Також у цих навчаннях брали участь представники аналітичного центру з терористичних вибухових пристроїв ФБР Сполучених Штатів Америки (ТЕDAC).

Курс передбачав обмін досвідом між українськими фахівцями та їх американськими колегами у сфері протидії саморобним вибуховим пристроям. Практичну частину склали криміналістичні прийоми огляду місця події за фактом їх вибуху. Практиці передували заняття з теоретичної частини, а завершувалася практична частина обговоренням її результатів.

Як зазначили у Нацполіції, планується, що у закладі матимуть змогу підвищити свою кваліфікацію з вибухотехнічної складової працівники інших зацікавлених підрозділів. Ще однією функцією Центру стане навчання з вибухобезпеки для співробітників цивільних підприємств.

Схожі новини