Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Горбулін: "Сурков відпустив ватажків бойовиків у вільне плавання"

  • 20.08.2017, 14:52
  • 1 185

Відчайдушна спроба ватажка ДНР Захарченка знову "поговорити про Малоросію" викликала жорстку реакцію навіть у Москві, зазначив експерт.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін припустив, що помічник президента РФ Владислав Сурков відпустив ватажків бойовиків у вільне плавання. Про це він написав у своїй статті у виданні Дзеркало тижня.

"Хаотичні рухи, які спостерігаються серед лідерів бойовиків ДНР і ЛНР, дозволяють припустити, що головні організатори та ідеологи побудови цих утворень (в особі Суркова, - ред.) кинули цих громадян на волю розвідувально-контррозвідувальної спільноти РФ", - зазначив Горбулін.

За його словами, відчайдушна спроба ватажка ДНР Захарченка знову "поговорити про Малоросію" була настільки беззмістовною, що викликала жорстку реакцію навіть у Москві.

"Що, втім, не означає, що і ця самодіяльність в перспективі не буде використана Кремлем проти України - хоча зараз тему "законсервували", проте в разі потреби її завжди знову можуть пустити в хід", - наголосив Горбулін.

Він вважає, що за цими абстрактними розмовами про "перезапуск проекту української держави" вгадується реінкарнація однієї зі старих стратегій Кремля.

Йдеться, на думку Горбуліна, про нав'язування і українському, і міжнародному товариству ідеї про "боротьбу двох держав", що претендують на одну і ту саму територію.

"З різними картинами майбутнього. Захарченко потрібен не для того, щоб думати, а для озвучування того, що йому скажуть", - сказав Горбулін.

"А політичний куратор російської агресії проти України Сурков цілком в змозі думати на кілька кроків наперед. Навіть якщо припустити, що він поки відпустив лідерів ДНР/ЛНР у вільне плавання", - зазначив Горбулін.

22 липня в СБУ заявили, що президент РФ Володимир Путін на закритій нараді розкритикував свого помічника Владислава Суркова за провал операції по дестабілізації в Україні.

Схожі новини