Передплата 2024 «Добра кухня»

Через 72 роки пошуків у Тихому океані знайшли крейсер «Індіанаполіс»

  • 20.08.2017, 14:08
  • 1 116

Американський крейсер «Індіанаполіс» знайшли на дні Тихого океану через 72 роки після затоплення торпедою з японського підводного човна в останні дні Другої світової війни.

Корабель виявила команда на чолі зі співзасновником Microsoft Полом Алленом на глибині понад 5,3 км, інформує американський телеканал CNN.

«Хоча наші пошуки іншої частини уламків продовжаться, я сподіваюся, що всі, хто пов'язаний з цим історичним кораблем, відчують в якійсь мірі полегшення від цієї довгоочікуваної знахідки», — сказав Аллен.

«Індіанаполіс» затонув всього за 12 хвилин, що зробило неможливим відправлення сигналу лиха або розгортання рятувального обладнання.

Перед атакою, 30 липня 1945 року, він встиг завершити секретну місію, доставивши компоненти атомної бомби, скинутої на Хіросіму.

Більшість з 1196 моряків і морських піхотинців з корабля не потонули, але загинули в океані від зневоднення і нападів акул. Катастрофа крейсера увійшла в історію ВМС США як найбільш масова загибель особового складу (883 людини) в результаті одного затоплення.

Схожі новини