Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Димінський поскаржився Інтерполу

  • 24.01.2018, 11:00
  • 48.2K

Президент ФК «Карпати», бізнесмен Петро Димінський поскаржився у комісію Інтерполу, щоб його не оголошували у розшук в інформаційній системі організації.

Президент ФК «Карпати», бізнесмен Петро Димінський, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП, поскаржився у комісію Інтерполу, щоб його не оголошували у розшук в інформаційній системі організації.

Відповідні документи від Інтерполу надійшли начальнику департаменту Василю Неволі, пише «Українська правда» з посиланням на директора Департаменту комунікацій МВС Артема Шевченка.

«Начальник департаменту Василь Неволя повідомив, що на адресу його підрозділу надійшли документи від комісії контролю за файлами центрального бюро Інтерполу про надання додаткової інформації у справі Димінського. Він поскаржився у комісію за прикладом всіх наших втікачів, щоб його не оголошували у розшук з виставленням червоної картки в інформаційній системі організації», – розповів Шевченко.

За його інформацією, Генеральна прокуратура надала весь пакет документів для оголошення підозрюваного Димінського у міжнародних розшук. Після цього він і поскаржився.

«Ми будемо надавати інформацію, що його підозра у здійсненні кримінального діяння не пов’язана з жодними політичними мотивами», – зазначив речник.

Антон Геращенко розкритикував дії матері загиблої Наталі Тріли

"Честю загиблої доньки не торгують!", — написав нардеп у своєму фейсбуці.

Він нагадав, що охоронець Димінського взяв вину на себе, заявивши, що за кермом автомобіля був саме він, а не його шеф. Проте, як повідомляє Геращенко брат загиблої не вірить в цю версію. Він і сім'я загиблої обіцяли вимагати відповідальності саме Петра Димінського, якого вважали справжнім винуватцем ДТП.

Антон Геращенко повідомляє, що для цього у сім'ї були всі підстави: "В ході слідства були одержані фактичні дані, які чітко показували, що охоронець Димінський Андрій Борщ, в принципі не міг бути за кермом у момент ДТП, так як приїхав на місце через пів години після трагедії.

Слідчі поліції, бажаючи докопатися до істини, зробили експертизу біологічних залишків на спрацювала водійських подушці безпеки на предмет встановлення справжнього винуватця ДТП. Слідчі також провели обшуки вдома та на роботі у Петра Димінського на предмет виявлення належних йому залишків ДНК".

Проте за словами Геращенка Димінський не з'явився на допит до слідчих, і вже 4 місяці перебуває закордоном. У вчорашній заяві адвоката Димінського не вказано, хто саме винен у смерті дівчини, проте брат загиблої заявив, що цією ж заявою матері Наталії він відсторонений від розслідування загибелі своєї сестри.

"У МВС та Національної поліції не будуть торгувати честю і пам'яттю загиблої 31-річної дівчини. І доведуть розслідування до пред'явлення звинувачень і оголошенню в розшук справжнього винуватця загибелі Наталії Тріли", - зазначає Геращенко в своєму зверненні.

Він також наголосив, що це позиція Арсена Авакова, Голови Національної поліції Сергія Князєва та його особисто.

Мати загиблої у ДТП за участі кортежа Димінського відмовилася від претензій

Матір загиблої у дорожньо-транспортій пригоді за участі кортежу Петра Димінського Наталі Тріли Марія заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП, що мала місце 18 серпня біля села Ямельня у Львівській області.

Про це повідомив адвокат охоронця Петра Димінського Віктор Василюк на своїй сторінці у Facebook.

Він оприлюднив копію заяви Марії Тріли, адресованої слідчому, а також прокурору у відповідному кримінальному провадженні.

«Збитки, спричинені дорожньо-транспортною подією, що мала місце 18 серпня 2017 року за участі Тріли Н. Є., відшкодовані повністю», — зазначено у заяві.

«Матеріальних претензій у зв’язку з вказаною дорожньо-транспортною подією не маю, що засвідчую своїм підписом», —Марія Тріла.

Крім того, вона заявила про відкликання довіреностей, виданих нею третім особам на представництво її інтересів в судах та інших органах стосовно вищевказаного ДТП.

Суд дозволив провести додаткову експертизу ДНК у справі Димінського

Одеські фахівці мають з'ясувати, чи могли ДНК нанести штучно перед оглядом правоохоронців

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва дозволив залучити експертів Комунальної установи «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи» для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи у справі ДТП за участі кортежу Петра Димінського, в результаті якої загинула 31-річна Наталія Тріла.

Про це стало відомо з ухвали суду від 23 листопада, яку оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень вчора, 27 листопада, повідомляють «Наші гроші. Львів».

Як відомо з ухвали, до суду надійшло клопотання двох адвокатів підозрюваного Андрія Борща, де вони просять залучити експерта для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи. Окрім того, йшлось в клопотанні, у серпні цього року ЗМІ публікували інформацію з посиланням на посадових осіб МВС про результати експертизи, які не були надані для ознайомлення стороні захисту.

Відтак суддя вирішив залучити КУ «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи». Експерти мають з'ясувати, зокрема, чи є на поверхні та в салоні автомобіля «Mercedes-Benz S65» сліди біологічного походження і чи залишені вони підозрюваним Борщем.

Окрім того, одеські фахівці мають з'ясувати, чи можливе штучне нанесення на поверхні та в салоні автомобіля «Mercedes-Benz S65» слідів біологічного походження перед їх оглядом та експертним дослідженням.

Суд зобов’язав слідчих та прокурорів забезпечити доступ судових експертів «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи» до зразків експертизи та надати матеріали кримінального провадження.

Нагадаємо, автомобіль відомого львівського бізнесмена Петра Димінського став 18 серпня учасником ДТП, у якій загинула молода жінка. Ймовірно, за кермом був сам бізнесмен, однак цю інформацію досі не підтверджено. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG, що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП. За три дні після цього у МВС повідомили, що Петро Димінський вилетів у Женеву, звідки наразі не повернувся.

Смертельна ДТП з Димінським: поліція не підтверджує вину бізнесмена

Національна поліція поки не підтверджує інформацію про те, що бізнесмен, президент футбольного клубу "Карпати" Петро Димінський був за кермом автомобіля, який потрапив у ДТП, жертвою якого стала 31-річна жінка.

Про це повідомив заступник глави Національної поліції Віталій Невгад, передають "Українські Новини".

За його словами, поки говорити про причетність Димінського "передчасно".

Невгад пояснив, що експертиза біологічних зразків, узятих у автомобілі та в офісі бізнесмена, триває.

"Дуже великий обсяг роботи зараз проводиться", - наголосив він.

Заступник голови Нацполіції додав, що Димінський досі перебуває за кордоном і не співпрацює зі слідством.

Поліція обшукала львівський офіс телеканалу ZIK

Зразки ДНК Петра Димінського шукають у приміщенні, де він востаннє був 8 років тому.

Львівський офіс телеканалу та агентства ZIK розташований у центрі Львова, на вул. Вороного, 3

У середу, 6 вересня, правоохоронці прийшли з обшуком в львівський офіс інформаційного агентства та телеканалу ZIK на вул. Вороного, 3. Поліція також обшукала тренувальну базу ФК «Карпати». Про це йдеться у повідомленні PR-відділу ZIKу, розісланому у редакції інших українських ЗМІ.

«Робота телестудії та інформаційного агентства частково заблокована. У діях правоохоронців відсутня будь-яка логіка. Це просто політичне замовлення Авакова і Ко. Я не здивуюся, якщо наші глядачі завтра увімкнуть ZIK і нічого не побачать, мовляв у зв'язку із ДТП мовлення каналу призупинено», — стверджує генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Поліція у внутрішньому дворику львівського офісу телеканалу та агентства ZIK у Львові (фото IA ZIK)

У повідомленні ZIKу наголошується, що Петро Димінський був у приміщенні львівського офісу лише один раз — 8 років тому під час урочистого відкриття прес-центру ІА ZIK.

Сьогодні також відбувається обшуки у його офісі та сервісному центрі Mercedes, де обслуговувався автомобіль Димінського. Директор департаменту комунікацій Нацполіції України Ярослав Тракало повідомив, що обшуки можуть тривати декілька днів. Як повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко, метою обшуків є пошук зразків ДНК Димінського, щоб порівняти з ДНК, яку знайшли у його авто.

За інформацією ZIK, обшуки також відбулися не тільки в офісах Димінського, але й на старій базі футбольного клубу «Карпати».

У поліції пояснили, що в офісах Димінського шукають зразки ДНК

У Львові Нацполіція проводить обшуки в офісах і помешканнях бізнесмена Петра Димінського, щоб відібрати його ДНК для експертизи у справі про смертельну автомобільну аварію.

Про це повідомив нардеп від "Народного фронту", радник голови МВС Антон Геращенко в Twitter.

"Сьогодні в будинки і офісах Петра Димінського проводяться обшуки. Мета - отримання зразків ДНК для порівняння з тими, що вилучені з його "Mersedes", - написав Геращенко.

Як відомо, у Львові Нацполіція проводить слідчі дії у справі про смертельну автомобільну аварію, де фігурує бізнесмен Петро Димінський. У поліції пообіцяли повідомити деталі після завершення слідчих дій.

В офісі Димінського відбувається обшук

Львівські правоохоронці говорять, що обшуком займаються столичні колеги.

В головному офісі львівського бізнесмена Нацполіція готує клопотання про примусове притягнення Петра Димінського на допит Нацполіція готує клопотання про примусове притягнення Петра Димінського на допит Петра Димінського тривають слідчі дії.

Про це повідомляє кореспондент ТСН із посиланням на власні джерела.

Зокрема, біля офісі стоїть автобус із правоохоронцями в повному екіпіруванні. Двері до офісного приміщення зачинені. При цьому співробітники, як і львівські правоохоронці, не коментують обшуки. Місцеві слідчі посилаються на те, що обшук проводять київські колеги.

Обшуки, скоріше за все, відбуваються в рамках Порошенко запевняє, що розслідування справи Димінського буде прозорим і незаангажованим Порошенко запевняє, що розслідування справи Димінського буде прозорим і незаангажованим справи про смертельну аварію за участі автомобіля, який належить Димінському. У ДТП 18 серпня загинула 31-річна Наталія Тріла. За попередньою версією, авто Димінського порушило правила дорожнього руху. Сам Димінський поспіхом виїхав до Швейцарії, де перебуває й досі. Провину за аварію взяв на себе його охоронець Андрій Борща, якого суд нещодавно відпустив під домашній арешт.

Cуд змінив охоронцеві Димінського Борщу запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт

Апеляційний суд Львівської області 5 вересня змінив запобіжний захід охоронцеві бізнесмена Петра Димінського з утримання під вартою на домашній арешт.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Zaxid.net.

5 вересня охоронцю Петра Димінського Андрію Борщу, якому висунули підозру у вчиненні смертельної ДТП, змінили міру запобіжного захисту. Перебування в СІЗО підозрюваного змінили на цілодобовий домашній арешт. Також Апеляційний суд Львівської області зобов'язав підозрюваного бути присутнім на всіх засіданнях суду, не спілкуватися зі свідками ДТП і здати свій закордонний паспорт.

Адвокати Борща пропонували взяти його на поруки його охоронною фірмою "Ірбіс", директором якої є Андрій Борщ. Але суд задовільнив позов частково і перевів на домашній арешт.

Франківський відділ поліції зобов'язали виконати рішення суду 5 вересня. У випадку недотримання умов звільнення Андрієві Борщу змінять міру запобіжного заходу на більш сувору.

Автомобіль Димінського перевірять біологи та автотехніки

Вилучені з автомобіля бізнесмена Петра Димінського біологічні зразки будуть відправлені на молекулярно-генетичну, автотехнічну та інші експертизи.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало.

"Сьогодні слідчими Нацполіції, за узгодженням з процесуальним керівником Генпрокуратури, був проведений додатковий огляд автомобіля, який став учасником дорожньо-транспортної пригоди. Мета огляду — розв’язання питань, які постали перед слідством, в ході розслідування цієї справи. До огляду були залучені фахівці Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, як біологи так і фахівці автотехніки", - розповів Тракало.

Також він додав, що в подальшому з вилучених зразків, будуть проведені молекулярно-генетична, дактилоскопічна, компютерно-технічна, автотехнічна і авто-трасологічна, судово-медична та інші експертизи.

На запитання чи будуть експерти збирати біологічні зразки Димінського у нього вдома, Ярослав Тракало відмовився відповісти.

"Я читав чутки в інтернеті стосовно того, що будуть взяті зразки Димінського з його дому. Але я не уповноважений їх коментувати", - констатував прес-секретар.

Раніше ЗМІ повідомляли, що слідчі поліції ведуть пошук біологічних зразків бізнесмена, президента футбольного клубу "Карпати" (Львів) Петра Димінського, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП.

Для порівняння його ДНК нібито планувалось оглянути не тільки автомобіль, але й таємно і оперативно зібрати його зразки в інших місцях.

Нацполіція шукає ДНК Димінського

Слідчі поліції ведуть пошук біологічних зразків бізнесмена, президента футбольного клубу "Карпати" (Львів) Петра Димінського.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Сьогодні проводяться слідчі дії в автомобілі Димінського. Шукають і збирають його біологічні зразки. Слідчі також хочуть оперативним (таємним) шляхом отримати такі біологічні зразки бізнесмена для порівняння", - повідомив співрозмвоник.

За його словами, можливо, за місцем проживання Димінського будуть проводитися такі заходи для виявлення.

"Українська правда" звернулась за коментарем до прес-секретаря Національної поліції Ярослава Тракало. Він пообіцяв повідомити інформацію стосовно пошуку біологічних даних Димінського згодом.

Експертиза ДНК підтвердила, що за кермом був не охоронець Димінського

Експертиза ДНК показала, що за кермом автомобіля Димінського, який скоїв ДТП, був не його водій.

Про це журналістам заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Я не веду слідство, я не керую слідством, але на сьогоднішній день мені відомі факти про те, що експертиза ДНК підтвердила, що в машині сліди ДНК однієї людини, це не та людина, яка заявила про те, що вона була за кермом (водій Димінського — ред.)», — сказав Аваков.

За його словами, всі інші слідчі дії будуть проведені за законом.

У свою чергу Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що перед законом всі повинні бути рівні — і олігархи, і звичайні люди.

«Я маю переконання, що в разі, коли слідство доведе вину Димінського, він буде відповідати за законом і не зможе сховатися за кордоном», — заявив Турчинов.

Порошенко: "Статус Димінського не має впливати на розслідування ДТП"

Президент Петро Порошенко наголошує, що розслідування будь-якого скоєного в Україні злочину, зокрема і ДТП за участю бізнесмена Петра Димінського, має відбуватися прозоро, незважаючи на статус підозрюваного.

Про це він сказав журналістам у середу у Бродах Львівської області, передає "Інтерфакс-Україна".

Він висловив упевненість, що справу про ДТП розслідуватимуть об'єктивно.

"Справа, наскільки мені відомо, витребувана до Києва. Я думаю, що це додасть об'єктивності всім процесам", - сказав Порошенко.

"Розслідування будь-якого ДТП, зокрема і цього резонансного злочину, має відбуватися абсолютно прозоро і незалежно від статусу тієї людини, яка її вчинила, він має понести відповідальність", - додав він.

Димінський жодного разу не з’явився на допит у справі про ДТП

У Національній поліції України заявили, що Петра Димінського запрошували на проведення слідчих дій. Однак він так жодного разу не давав свідчень головному слідчому управлінню Нацполіції.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Громадянин Димінський жодного разу не з’явився для проведення слідчих дій до Головного слідчого управління НП України, куди неодноразово запрошувався», — зазначив прес-секретар Нацполіції України Ярослав Тракало.

Водночас на питання про те, що Петру Димінському так і не вручили повістку, Ярослав Тракало пояснив, що слідчі можуть здійснювати виклик не тільки через повістку, але й іншим способом, зокрема телефоном чи через ЗМІ, та запевнив, що виклик був здійснений. Відтак слідчий тепер має право на примусовий привід Петра Димінського на слідчі дії.

При цьому коли Петро Димінський може повернутися до Україні зі Швейцарії — поки невідомо. Не володіє цієї інформацією і адвокат бізнесмена Микола Лисий.

«Говорити про це можна буде тоді, коли я матиму з ним зв’язок», — зазначив адвокат.

На уточнююче питання, чи можна зрозуміти його слова так, що він не має зв’язку з паном Димінським, Лисий сказав: «Я не буду це коментувати».

Резонансна справа Димінського: у МВС розповіли, що загрожує його охоронцю

Після резонансної аварії, в яку потрапив автомобіль львівського бізнесмена Петра Димінського, його охоронцеві можуть бути пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину.

Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко в коментарі телеканалу "112 Україна".

Йдеться про твердження охоронця, що саме він був за кермом "Мерседеса" в момент смертельного ДТП.

"43-річний охоронець приїхав пізніше на місце аварії і фактично є сам зловмисником, оскільки він сприяє приховуванню злочину. Я думаю, йому будуть пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину", - сказав Геращенко.

Такі звинувачення, додав Геращенко, можуть бути пред'явлені ще трьом охоронцям Димінського, які перебували в джипі "Лексус", що супроводжував "Мерседес", який влаштував ДТП, оскільки вони "прекрасно знають, хто насправді був за кермом автомобіля "Мерседес".

Також Геращенко наголосив, що Димінський не співпрацює зі слідством, і він досі не повернувся в Україну.

Стало відомо, коли відбудеться розгляд апеляції охоронця Димінського

У середу 30 серпня в Апеляційному суді Львівської області (площа Соборна, 7) о 16.00 год. відбуватиметься розгляд апеляційної скарги захисника охоронця Димінського Борща А.В. на ухвалу Галицького районного суду м. Львова про взяття під варту останнього.

Про це пише Форпост з посиланням на юриста Назара Олексюка.

Адвокатом охоронця є Матяшук Владислав, доповідач — Голубицький С.С., судді-учасники колегії — Галин В.П.та Михалюк В.О.

“А тим часом продовжуємо суспільний нагляд за перебігом справи “смертельного ДТП за участю авто Димінського” на фоні повного мовчання правоохоронців та відсутності будь-якої чіткої інформації про хід розслідування. Я не просто рекомендую, але закликаю всіх небайдужих до цієї справи, а надто журналістів бути присутнім на відкритому, наголошую — відкритому судовому засіданні.

Там ми довідаємось:

1. Чи перебуватиме на той час Борщ далі під вартою чи вже його звільнять, а відтак його захист відкличе апеляційну скаргу;

2. Ви зможете побачити власне самого Борща, почути його позицію та позицію його захисту

3. Ви зможете побачити там нового слідчого та прокурора з Києва 4. Нарешті буде змога задати хоч якісь запитання та чути конкретику”,- йдеться у дописі.

Відео з Димінським перед аварією: у олігарха зробили заяву

Авдокат олігарха Петра Димінського Микола Лисий прокоментував відео, на якому видно що перед аварією за кермом Mercedes була людина, схожа на Димінського.

Про це пише видання "Українські Новини".

Адвокат не заперечив, що це був олігарх. При цьому додав, машини були різні, зокрема, габарити й диски. Йдеться про машину, на якій Димінський їде на відео та ту, яка спричинила аварію.

Також адвокат заявив, що Димінський готовий співпрацювати зі слідством.

"Він готовий і буде співпрацювати зі слідством", — заявив адвокат.

Лисий додав, що "ніхто крім слідчого й прокурора не мають коментувати досудове розслідування".

Нагадаємо, нещодавно з’явилось відео з міських камер спостереження, на яких видно, що бізнесмен Петро Димінський був за кермом Mercedes перед смертельною аварією.

Луценко:"Чи був Димінський за кермом, можна встановити без нього"

Чи був львівський бізнесмен Петро Димінський у момент ДТП за кермом, встановить ряд експертиз навіть без його участі.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у коментарі журналістам у п'ятницю.

Він ще раз повторив, що людина, яка заявила, що була за кермом, насправді там не була.

"На питання, чи був за кермом Димінський, ми отримаємо відповідь після роботи експертів. Декілька напрямків експертиз — починаючи від біологічних матеріалів за кермом, відеоматеріалів та інших речей, які ми замовили у відповідних фахівців… Це можливо зробити без його участі", - сказав Луценко.

Він додав, що якщо експертиза покаже, що за кермом був саме Димінський, він буде викликатися вже в якості підозрюваного для вручення підозри.

"Якщо він не буде прибувати на цю та інші слідчі дії, будемо діяти передбаченим законом шляхом, аж до звернення за міжнародною правовою допомогою", - зазначив генпрокурор, водночас закликавши не призначати винного до завершення законних процедур.

"Закон передбачає можливість через ГПУ звертатися до наших колег закордоном і через встановлені процедури отримувати цю людину в порядку екстрадиції. Правда, це довга процедура, іноді триває від півроку до року, але вона в 90% випадків завершується успішно. Я чомусь думаю, що пан Димінський в його віці і з його особистою гордістю мав би краще співпрацювати зі слідством, не доводячи нас до таких запитань і таких відповідей", - додав Луценко.

У приватній Швейцарській клініці відмовились коментувати стан Петра Димінського після смертельної ДТП

У приватній швейцарській клініці Clinique Generale-Beaulieu відмовились підтвердити медичний висновок про стан бізнесмена Петра Димінського.

Про це пише ТСН з посиланням на журналіста Данила Мокрого.

За його словами, представниця клініки Франсуаза Дімьє відмовилась коментувати опублікований раніше у відкритому доступі висновок лікаря Clinique Generale-Beaulieu Дімітроса Самараса, посилаючись на лікарську таємницю.

“Інформуємо вас, що ми дотримуємося лікарської таємниці. Відтак ми не можемо підтвердити чи спростувати факт присутності особи в нашому закладі”, — йдеться у відповіді Франсуази Дімьє, яку наводить журналіст.

Луценко прокоментував другу неявку Димінського на допит

Якщо експертиза підтвердить інформацію, що львівський бізнесмен Петро Димінський перебував за кермом авто, що спричинило смертельну ДТП, то його можуть оголосити у міжнародний розшук.

Про це генпрокурор Юрій Луценко розповів журналістам, передає Еспресо.TV.

Сьогодні Димінський вдруге не прийшов на допит, як свідок у кримінальному провадженні щодо смертельної ДТП.

"Ключове питання (у провадженні щодо Димінського, - ред.) - це експертизи, які дадуть нам відповідь: хто ж власне був за кермом (авто, що спричинило смертельну ДТП, ред.)", - сказав Луценко.

Він наголосив, що "людина, яка нібито була за кермом, яка бере на себе цю роль, за ним (за кермом, - ред.) реально не була".

"Ми це встановили абсолютно точно", - повідомив Луценко.

Він наголосив, що відповідь на питання, чи був за кермом сам Димінський, з'явиться після роботи експертів.

Луценко не виключає, що якщо підтвердиться інформація, що за кермом був Димінський, то йому буде оголошено про підозру.

"Теоретично, я припускаю, що за кермом могла бути інша людина (не Димінський, - ред.). Давайте дочекаємось експертизи і не будем призначати винних до завершення всіх процедур", - заявив Луценко.

З'явився відеозапис кортежу Петра Димінського безпосередньо перед аварією

На відео з міських камер відеоспостереження автомобілем Mercedes S 65 AMG, який скоїв смертельне ДТП у селі Ямельня 18 серпня керує чоловік у білій сорочці з коротким рукавом.

У такій же сорочці очевидці зняли на відео Петра Димінського на місці аварії.

ZAXID.NET звернувся із офіційним запитом до ЛКП «Муніципальна дружина» з проханням надати записи камер відеоспостереження, щоб прослідкувати маршрут пересування кортежу Петра Димінського у день ДТП та побачити, хто насправді перебував за кермом автомобіля Mercedes.

Затриманий охоронець Димінського - смертельно хворий

Охоронець Петра Димінського Андрій Борщ, заарештований за підозрою в скоєнні смертельної ДТП страждає від важкого онкологічного захворювання

Охоронець львівського бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" і телеканалу ZIK Петра Димінського Андрій Борщ, заарештований за підозрою в скоєнні смертельної ДТП, в якій загинула 31-річна Наталія Тріль, страждає від важкого онкологічного захворювання.Про це розповів брат жертви аварії Степан Мацевко, пише "Сегодня".

Чоловік згадує, що прибувши на місце трагедії, він одразу побачив Борща, який заявив, ніби саме він був за кермом позашляховика Димінського в момент зіткнення. З цієї причини його заарештували як підозрюваного.

"Побачивши його, я одразу висловив вголос, все що думаю, а цей Борщ стояв спокійний і мовчав. На вигляд йому років сорок, худорлявої статури. І ось вчора, отримавши відповідь на клопотання адвоката, ми дізналися, що у нього інвалідність через онкологічну пухлину. Рак, уже не першої стадії", - розповів Мацевко.

У справі ДТП за участю Димінського з'явилась цікава деталь

Охоронець власника футбольного клубу "Карпати", співвласника телеканалу ZIK Петра Димінського, Андрій Борщ, який взяв на себе провину за смертельну ДТП, є інвалідом третьої групи.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на брата загиблої Степана Мацевка.

Він упевнений, що 43-річний чоловік - це підставна особа.

"Люди кажуть, що його одразу там не було, тобто хтось його привіз. Він інвалід третьої групи, а для інваліда буде значне пом'якшення в покаранні. Такий випадок у них не перший, і вони вже мають напрацьований варіант таких випадків, вже є конкретні особи, які повинні себе підставити", - вважає Мацевко.

Брат загиблої в результаті аварії Наталії каже, що ні на відео, ні на фото з перших хвилин аварії не видно водія.

За словами родичів, є свідки, які бачили Димінського за кермом "Мерседеса", проте підтвердити це в поліції люди бояться, передає Обозреватель.

У МВС розповіли про розслідування смертельного ДТП за участю авто Димінського

Слідчим, які розслідують ДТП за участю автомобіля Петра Димінського, у результаті якого загинула 31-річна Наталія Тріли, призначено експертизу слідів біологічних матеріалів.

Йдеться про матеріали, які залишилися на подушці безпеки "Mercedes", що розкрилася в момент зіткнення, написав у Facebook радник глави МВС, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

За його словами, експертизу буде проведена в Києві, в Науково-дослідному експертно-криміналістичним центрі МВС, "силами кращих українських експертів".

Геращенко зазначив, що за рештками слідів на подушці буде встановлено формулу ДНК тієї особи, яка на той момент перебувала за кермом авта. Потім ДНК особи, яка перебувала в момент зіткнення за кермом "Mercedes" буде зрівняна з ДНК охоронця Димінського, який заявив, що за кермом у момент зіткнення був саме він.

"Якщо ДНК не співпадуть, то буде очевидно, що за кермом машини не був охоронець, а хтось інший", - пояснив радник міністра.

Геращенко рекомендує Димінському, надати слідству можливість взяти у себе пробу ДНК, аби прискорити процедуру встановлення реального винуватця смертельної аварії.

"Якщо Ви, Петро, ​​справді не були за кермом, то Вам нема чого боятися та приховувати ані від слідства, ані від суспільства", - додав нардеп.

З'явилося відео перших хвилин після аварії

У мережі з'явилося відео перших хвилин після аварії за участю кортежу бізнесмена Петра Димінського, у якій загинула 31-річна Наталія Тріла.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Відзначається, що запис зробили очевидці аварії.

Так, на відео видно джип Lexus з кортежу Петра Димінського, у якому їздить його охорона. Також на місці події видно сивого чоловіка в білій сорочці, дуже схожого на 62-річного Петра Димінського.

Згодом чоловік у білій сорочці сідає в позашляховик Lexus, який був у кортежі разом з Mercedes S 65 AMG, який зіткнувся з Opel Astra.

На Яворівщині попрощалися із молодою дівчиною, яка загинула у резонансному ДТП за участі автомобіля Димінського

Молода жінка загинула напередодні власного весілля менш ніж за півкілометра до свого дому.

На Львівщині поховали загиблу у ДТП жінку, в авто якої врізалася машина власника футбольного клубу “Карпати”, співвласника телеканалу “ZIK”— Петра Димінського. Про це повідомляє ТСН.новини.

Досі достеменно невідомо хто був за кермом машини — бізнесмен чи його охоронець, який заявив, що буцімто кермував саме він. Cвідки начебто, бачили — після аварії через водійські двері побитого авто вийшов Димінський, після чого — пересів у позашляховик охорони, який був позаду.

Наталю похов

Схожі новини