Передплата 2024 «Добрий господар»

Омелян розповів, скільки кілометрів доріг планують відновити цьогоріч

  • 19.08.2017, 19:33
  • 1 458

У 2017 планується відновити більше 2 тис. км доріг та понад 80 мостів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що у планах відомства відновити більше 2 тис. км доріг до кінця поточного року. Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури

«В 2016 році ми заявили, що дороги - це пріоритет. Ми дотримуємося свого слова. 1 тис км було відремонтовано у минулому році, більше 2 тис км, сподіваюсь, нам вдасться відновити у цьогоріч. Ми оголосили 2017 рік роком відновленням мостів. Понад 80 мостів буде відновлено, і цю тенденцію буде збережено на наступні роки», - заявив очільник Міністерства.

Омелян додав, що будівництво бетонних доріг запускає багато інших галузей промисловості в Україні. Це дасть додатковий стимул для розвитку регіонів, портів, створить додаткові робочі місця, а також забезпечить довговічність цих доріг. Мова йде, насамперед, про Південь і Схід України.

За словами Міністра інфраструктури, ключовим для успішності дорожньої реформи є системність підходу та стабільність фінансування.

«Надзвичайно критичним, на мою думку, є відновлення інфраструктури Донбасу. Ми маємо сприяти народженню нового Донбасу. Це можливо зробити шляхом розбудови автошляхів, нових залізничних сполучень, в подальшому, сподіваюсь, і авіасполучення також. Буду вдячний Уряду і Парламенту, якщо вдасться закумулювати додатковий ресурс на ці цілі», - підкреслив Омелян.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень