Передплата 2024 ВЗ

Грузія відправила Україні запит про видачу Саакашвілі

  • 18.08.2017, 18:39
  • 1 270

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів декількох країн, зокрема України, запит про екстрадицію екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Про це в п'ятницю, посилаючись на письмову відповідь наглядового відомства, повідомив грузинський телеканал "Імеді", передає ТАСС.

"Щодо питання Міхеїла Саакашвілі Головна прокуратура веде переговори з компетентними органами різних країн, йдуть усі необхідні відповідні правові процедури", - йдеться в повідомленні. У листі наголошується, що грузинська прокуратура направила українській стороні запит про екстрадицію Саакашвілі, а також зазначено, що "Головна прокуратура Грузії активно співпрацює з Генеральною прокуратурою України".

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані 31 липня заявляла про готовність вимагати екстрадиції Саакашвілі з будь-якої країни, яку після позбавлення українського громадянства екс-президент вибере як місце перебування. "Якщо це буде Україна, то у нас правові процедури завершені і всі докази, які у нас були ще в 2014-2015 роках, вже передані українській стороні. Що стосується інших країн, наприклад, США, то в разі, якщо колишній президент там вирішить залишитися, нам знадобляться правові консультації з цими країнами, включаючи переговори й угоду про видачу", - пояснила міністр.

Відомо, що раніше Головна прокуратура Грузії двічі офіційно зверталася до української сторони з проханням видати Саакашвілі і двічі отримала офіційну відмову.

При цьому генеральний прокурор Юрій Луценко 1 серпня заявив про готовність екстрадувати екс-главу Одеської ОДА в Грузію за двох умов - якщо той повернеться в Україну, а Тбілісі зробить ще один офіційний запит.

Схожі новини